2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, yağlı güreşe geçmesi konusunda kendisine çok fazla telkinde bulunulduğunu belirterek, "Sivas'a, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını getirdim. Kırkpınar altın kemeri kaldı, memleketimize o da yakışır." dedi.
Taha Akgül, yaptığı açıklamada, her sporcunun hayalinin olimpiyatlara katılmak ve madalya kazanmak olduğunu belirtti.
Bütün turnuvalarda şampiyonluk elde ettiğine dikkati çeken Taha, bu organizasyonların hepsinde de altın madalya kazandığını anımsatarak, "Başaramadığım hiçbir turnuva veya şampiyona kalmadı. Şimdiki hedefim bu şampiyonlukların sayısını artırabilmek. Dört Avrupa şampiyonluğum var, niye bu 7 olmasın. Serbest güreşte Avrupa şampiyonluklarında rekor bende. Rekorumu geliştirmek istiyorum. İki dünya şampiyonluğum var, bunu yapabildiğim kadar artırmak istiyorum." diye konuştu.
Milli sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları için çalışmalara başladığını ve bu süreçte yapılacak şampiyonaların tamamında da altın madalya kazanmak istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"2020 yılına kadar 4 Avrupa, 3 dünya şampiyonası yapılacak. Amacım ulaşabildiğim kadar Avrupa ve dünya şampiyonluğu elde ederek, ülkeme hizmet etmek. Maddi anlamda hiçbir beklentim kalmadı, belirli bir seviyeye ulaştım. Bundan sonra inşallah darısı genç kardeşlerimize. İnşallah onlar da şampiyon olur, memleketimize altın madalya getirir ve ülkemizin bayrağını dalgalandırır. Bundan sonraki tek amacımız ülkemize ve spora hizmet etmek, sporun en iyi yerinde olabilmektir. Ben şu an sadece Türk güreşinin ve sporunun sevilen isimlerinden birisi oldum."
- Yağlı güreş için yeşil ışık yaktı
Başarılarının ardından yağlı güreş için de kendisine tavsiyelerin olduğunu dile getiren Taha, bu konuda çok yoğun talep olduğunu ifade etti.
Taha Akgül, fiziki yapısının yağlı güreşe çok uygun olduğunu belirterek, "Yağlı güreşe geçmem konusunda çok telkin var, ilerleyen dönemde niye olmasın, yapabileceğimi düşünüyorum. İnşallah, Sivas'a bir altın kemer getirmek istiyorum. Sivas'a, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını getirdim. Kırkpınar altın kemeri kaldı, memleketimize o da yakışır." ifadelerini kullandı.
- "Güreş sporun lokomotifi oldu"
Güreşin sporun lokomotifi olduğuna işaret eden Akgül, Gençlik ve Spor Bakanlığının güreşin kıymetini bildiğini ve ayrı bir değer verdiğini söyledi.
Akgül, 2020 olimpiyatlarına kadar yapılan yatırımların ve desteğin daha artacağını düşündüğünü, güreşin bunu hak ettiğini dile getirdi.
Yakutistan'da önceki günlerde düzenlenen Uluslararası Dmitry Korkin Turnuvası'na onur konuğu olarak katıldığını anımsatan Akgül, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "Olimpiyat şampiyonu olunca tüm dünya takip ediyor. Turnuva için beni çağırdılar ve ödüllendirdiler. Devlet töreni yaptılar, ilgi çok fazlaydı. Olimpiyat şampiyonu olduğun zaman sadece kendi ülkende saygı görmüyorsun çünkü tüm dünya izliyor. Yaklaşık 3 milyar insanın izlediği bir organizasyondan bahsediyoruz. Bizi bağırlarına bastılar." değerlendirmesinde bulundu. (AA)
Editor : Haberpanelim