Spor

?İnşallah bu son olur´

?İnşallah bu son olur´

?İnşallah bu son olur´
23-11-2016 10:21

Batuhan ÖRENLİ

Geçen hafta sonu Ligin 11.haftasında İstanbul’da Ümraniyespor’a farklı yenilerek camiadan büyük tepki alan Sivasspor’da Mesut Bakkal, dün yapılan antrenman öncesinde bazı açıklamalarda bulunarak “Bir tek Mesut Hoca, bir tek futbolcu grubunu ortaya atmayalım. Şampiyonluğa oynuyorsak hep beraber oynayacağız. Şehrin birleşmesi lazım” dedi.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesislerinde konuşan ve geldiği günden beri, Ümraniye maçı hariç, hiç yenilmeyerek, 3 galibiyet 3 beraberlik alan bir takım olduklarını söyleyen Teknik Direktör Mesut Bakkal, “2 tane beraberlikten sonra dışarda 4 tane gol yiyoruz. Ve şunu söyleyeyim mağlubiyeti hak ettik. Neden biz mücadele etmedik. Öncelikle kendimiz bir eleştirelim. Bundan önce mesela özel maç, Kayseri maçı da dahil olmak üzere çok iyi performans gösteren bir takım vardı ama ligi maçına baktığımız zaman mücadele etmeyen,  insanları üzen, o mücadele etmediğiniz zaman da problem yaşayan bir takım. Şimdi bizim karşımızda olan takımlarda Sivasspor camiasından ve futbolcusundan korktuğu için performans bir kat daha artıyor. Buna cevap vermezseniz problem yaşıyorsunuz ve ben yaşadım. İnşallah bu son olur diye düşünüyorum” dedi.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Ligin ilk 5 haftasında kaybedilen 11 puanlık sürecin sıkıntısını şimdi çektiklerini ve kimseyi suçlama anlamında söylemediğini ama takımın kredisinin kalmadığını vurgulayan tecrübeli hoca, “Ben  geldikten sonra belki de 11 puan aldık, 3 galibiyet 3 beraberlik. Ama yukarıyı yakalamanız için mağlup olmamanız gerekiyor. Özetle bu maç için şunu söyleyebilirim, bunu kapatacağız. Çünkü önemli bir 5 haftaya giriyoruz ve bizim gideceğimiz yol belli. Tek şey var, mücadele edeceğiz. Yine bu takımı bu oyuncular ayağa kaldıracaklar” dedi.

 Mesut Bakkal, “Onun içinde çok fazla üzerinde durmamalıyız, bu hafta bir Eskişehir finalimiz var. Arkasından kupa maçımız var, Giresun’a gidiyoruz, Adana Demir falan böyle böyle devam ediyoruz. 5 maç çok önemli hedeflediğimiz yani yukarılardan kopmama adına bizim özellikle içerideki maçları kazanmamız gerekiyor ve bütün maçları kazanmamız gerekiyor. Bunun bilincine biran önce varmamız lazım. Şimdiye kadar iyi oynayan oyuncular şimdi neden mücadele etmiyor falan bu maçlarda böyle şeyler yaşıyorsunuz, yaşamamanız gerekiyor” diye konuştu.

BİR ÖZÜR DAHA

“Benimde tasvip etmediğim bir maç oldu, bir kez daha hem camiadan hem de kamuoyundan özür diledim ve bir daha diliyorum. Böyle bir performansı bu grubun vermemesi gerekiyor. Çünkü beklenti  yüksek. Ama biz özellikle bundan sonraki dönemeçte ne yapabiliriz işini düşünmemiz gerekiyor. Özellikle Eskişehir maçı ve sonraki periyotta devam etmemiz gerekiyor. Biz yukarıdan kopmadan, farkı en azından 4-5 puana indirip devam etmemiz gerekiyor, ikinci devreye başlamamız için. Bunun bilincindeyiz, bunun içinde tek şey var ben artık söylemleri yada onun-bunun yaptığını bırakıp çalışmamız gerekiyor. Bu haftaya böyle başladık” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE GİDERSE TRANSFER ŞART”

Bakkal, futbolcuları iyi oyun oynamaları için sahaya sürdüğünü de belirterek şunları söyledi: ”Son Kayseri hazırlık maçıyla, Musa’nın, Kerim’in, Burhan’ın, Hakan Arslan’ın falan inanılmaz bir performans yakalaması vardı, bir John Boye yoktu, İbrahim Öztürk oynamıştı. Hepsi çok iyi oynamıştı. Benden en azından iyi oynayan takımla devam edelim dedim. Ama hiç beklemediğimiz bir şey ortaya çıktı.”

“KÜFÜR FALAN YOK”

Ümraniyespor maçında kaleci Tolgahan Acar’ın top toplayıcı ile girdiği münakaşaya da değinen Mesut Bakkal, “Mesela Tolga’nın oyunu 6 dakika durdurmasak o ona küfür etti bu buna küfür etti öyle bir şey yok. Oyun 6 dakika durmaz. Çünkü böyle bir hakkımız yok çünkü mağlubuz, maç 2-0, belki bir tane atacağız oyunu çevireceğiz. Doğruya doğru” ifadelerini kullandı.

BEYKAN HATALI

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi sosyal medya hesabından Fenerbahçe atkılı fotoğraf paylaşması sonucunda taraftarlardan tepki almasıyla gündeme gelen Beykan Şimşek hakkında açıklama yapan deneyimli hoca,” Yapmaması lazım tabi. İnsanların canının burnunda olduğu dönemde daha dikkatli olması gerekiyor. Kendisine söyledim gerek yok bunlara. Maça gidebilirsin veya paylaşabilirsin ama insanların şuandaki psikolojisinden biraz daha rahat durmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BİZ ÇOK GARİBANIZ”

Eskişehir maçının zor olacağını söyleyen Bakkal, “ Eskişehir’deki maçı bizzat seyrettim canlı olarak. 40 bin kişi, dışarıda kalanlarla beraber, tüm camia orda,  protokol orda. Biz çok özür diliyorum, bu yönde garibanız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER