Gündem

ÇOÇUKLARI İÇİN 6 BİN LİRAYA ARABA YAPTI

ÇOÇUKLARI İÇİN 6 BİN LİRAYA ARABA YAPTI

 ÇOÇUKLARI İÇİN 6 BİN LİRAYA ARABA YAPTI
18-08-2017 07:58

Gökhan KARA /

Ata Sanayi Sitesi´nde yıllardan beri motor ustası olarak çalışan 47 yaşındaki Mustafa Yıldızdağ, çocuklarının Go-Kart isteği üzerine kendi imkanlarıyla araba yaptı.

Çocukları için tasarımını Go-Kart´a benzettiği bir araç imal eden Yıldızdağ,  ?İnanç 001? adını verdiği Go-Kart´ı 6 aylık sürede boş kaldığı zamanlarda imal ettiğini ve çocuklarının buna çok sevindiğini söyledi.

 6.5 HP´lik Honda motorlu oyuncağa benzeyen aracı, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında küçük oğluyla birlikte süren Yıldızdağ, yakın bir zamanda kendisi için daha gelişmiş ve 4 tekeri süspansiyonlu bir araç yapmak istediğini söyledi.

Yıldızdağ, ?18 yaşındaki oğlum Go-Kart hayranı bir çocuktur. Yıllardır benden Go-Kart arabalarından istiyordu. Kendisine söz verdim ama işlerimin yoğunluğundan bir türlü fırsatım olmadı. 4 yaşındaki küçük oğlumu da aynı heves sardı. Videolar izlemeye başladık. Bende biraz daha çaba göstererek 2 oğlum için güzel bir Go-Kart yaptım? dedi.

60 Km. HIZ YAPIYOR

Aracın yaklaşık 60 km. hız yapabildiğini de vurgulayan Yıldızdağ, ?Araca 6.5 beygirlik Honda motoru taktım. Bu motor Go-Kart araçlarında, bağ, bahçe de kullanılıyor. Küçük teknelerde kullanılabiliyor. Bende bu araçta düşündüm, motoru çokta iyi oldu, iyi çalışıyor? ifadesinde bulundu.

6 BİNE MALOLDU

                Aracı tamamen kendi imkanlarıyla ve çabasıyla yaptığını belirten Yıldızdağ, ?Kışın başladım, işten arta kalan zamanımı değerlendirdim. Bazı parçalarını Çin´den sipariş ettim. Sonra kaynaktan profile kadar her şeyi kendim geliştirdim. Bu aracı bitirmem 6 ayı buldu. Yaklaşık 3 bin lira civarında bir harcama yaptım. İşçilikle beraber 6 bin lirayı buldu? dedi.

?KENDİME DE YAPACAĞIM?

                Bu aracı çocukları için yaptığını söyleyen Yıldızdağ ?Yakın zamanda kendim için de bir araç yapacağım. Bu araç bundan daha farklı ve daha gelişmiş düzeyde olacak. Şuan günümüz araçları gibi 4 tekere bağımsız süspansiyon yapacağım. Motorunu geliştirip, iç dizaynı da daha lüks olacak.? diye konuştu.

                 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER