Gündem

EMLAKÇILARA TAPU´da ÖNCELİK

EMLAKÇILARA TAPU´da ÖNCELİK

   EMLAKÇILARA  TAPU´da ÖNCELİK
01-08-2017 07:55

Gökhan KARA /

Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Kerim Çayır yaptığı açıklamada, yeni yasayla Emlakçıların Tapu Dairelerinde oda kimlik ve yetki belgeleriyle öncelikli olarak işlem yapabileceğini söyledi.

SİVAS PİLOT BÖLGE

Çayır, Yeni yasayla beraber federasyon ve dernek üyelerimiz ?Tapu Kayıt Ön Başvurularını´ müşterinin tapu dairelerine gitmeden yapabilecektir. Önümüzdeki dönemde yürürlüğe girecek olan projede Sivas ve Kocaeli pilot bölge olarak seçildi. Onun alt yapısını şuan itibariyle hazırlandı. Bundan sonra pilot bölge olarak olumlu sonuçlar verirsek müşteriler tapuya gitmeden ?Tapu Kayıt Ön Başvurularını´ kendi ofislerimizden hemen yapacağız.

DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR

Bu proje emlakçılık tarihinde devrim niteliğinde olduğunu belirten Çayır, ?Bu proje çok verimli ve vatandaşın karına olan bir sistemdir. Bu proje ile vatandaş artık sabahın erken saatlerinde tapu dairesinde sıra beklemeyecek. Saatlerce sıra kuyruğunda dikilmeyecek. İlişkide olduğu emlak bürosunun ofisine giderek satışının ön kaydını gerçekleştirecek. Evrakçı randevusunu alacak ve müşterisini götürüp satışını gerçekleştirecektir. Burada emlakçı tamamen vatandaşlığın daha kolay işlemlerini yapması ve daha rahat olmasını sağlamak için bir alışveriş yapacak? şeklinde konuştu.

ÇOK YAKINDA

Kerim Çayır, projenin yakın bir tarihte hayata geçeceğini vurgulayarak ?Çok yakında benim ve yönetimim çabalarıyla bu proje hayata geçecek. Sivas´ın pilot bölge olması Türkiye nezdinde çok güzel bir olaydır. Çünkü; Büyükşehirlerin önüne geçmiş oluyoruz bu noktada. İnşallah Emlakçı üyelerimizde bu projenin ciddiyetini görüp olaylara hassasiyetle yaklaşıp olumlu sonuç alırsak bu Tüm Türkiye´ye yayılacak. Bu ciddi işe hassasiyetle yaklaşmalarını istiyorum. Böyle giderse Tapu Kadastro Daire Başkanlığı tüm Türkiye´ye uç verecektir. Bizlerin geleceği için büyük bir yatırım. İnşallah olumlu sonuçlanır? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER