Eğitim

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN KİTAP KUMBARASI

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN KİTAP KUMBARASI

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN  KİTAP KUMBARASI
09-10-2017 07:56

Gökhan KARA /

            Bahçeşehir Koleji İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, köy okullarında ihtiyaç duyulan kütüphane eksikliğine gidermek için kitap toplama kampanyası başlattı.

            Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahu Gaye Kaya önderliğinde geliştirilen ´Her Kitap Yeni Bir Yolculuk´ projesi kapsamında, kırsal bölgelerde ihtiyaç sahibi öğrenciler için kitap toplama kumbarası yapan ilk ve ortaokul öğrencileri, projenin ilk gününde 50 kitap topladı.

            Kampanyanın ilk ayağında 5 köy okulunda kurulacak olan kütüphane hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahu Gaye Kaya, "Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra onlara yardımlaşmanın, paylaşmanın önemini vurgulamak için ´Her Kitap Yeni Bir Yolculuk´ adı altında bir kitap kumbarası oluşturmaya karar verdik. Türkçe öğretmenlerimizin de oldukça üzerinde önemle durduğu bu projenin amacına ulaşmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Okulumuz kurulduğundan bu yana bu tip kitap okuma ve kardeş okula yardım çalışmalarını zaten yapmaktayız. Bu kez görsel olarak da çocuklarımızın daha çok ilgilerini çekecek bir çalışma olmasına özen gösterdik. Öğrencilerimizin daha önceden okudukları ve kullanmadıkları kitaplarını bu kumbarada biriktirip dönem sonunda bir kardeş okula göndereceğiz" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER