Eğitim

TIP FAKÜLTESİ´NDE 171 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

TIP FAKÜLTESİ´NDE 171 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

   TIP FAKÜLTESİ´NDE  171 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
09-07-2018 07:36

 

 

 

Beste KURT/

Cumhuriyet Üniversitesi´nin ilk fakültesi olma özelliği taşıyan Tıp Fakültesi geçtiğimiz gün düzenlenen törenle yeni mezunlarını verdi. Açılışından bu yana bin 387 öğrencinin mezun olduğu fakültede halen eğitim gören öğrenci sayısı bin 209 olarak açıklandı.

Tıp Fakültesi´nde 38. Dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Amfi Tiyatro´da düzenlenen mezuniyet törenine Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, mezun öğrencilerin tıp eğitiminin ardından artık öğrenci değil birer hekim olduğunu belirtti. Çetin,  mezun olarak hekimliğe adım atan öğrencilere tavsiye ve önerilerde bulunarak hayatlarında başarılar diledi.

171 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Tıp Fakültesinin bu yıl 171 öğrenci mezun ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, öğrencilerin eğitimleri boyunca destek olan hoca, öğrenciler ve velilerine teşekkür etti. Yıldız, 1974 yılında kurulan Tıp Fakültesinden kuruluşundan bu yana bin 387 hekimin mezun olduğu, bugün ise bin 209 öğrencisinin öğrenim gördüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından Dönem birincisi Dr. Duygu Arslantürk´e diploma ve hediye Rektör Yıldız tarafından verildi. Düzenlenen program kapsamında a yılın acil intörnü ödülünü Dr. Gökçe Fele aldı. Diplomaların dağıtımından sonra öğrenciler topluca keplerini havaya fırlatarak mezuniyetin tadını çıkardı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER