Eğitim

100. YILA ÖZEL OKUMA YARIŞMASI

100. YILA ÖZEL OKUMA YARIŞMASI

100. YILA ÖZEL OKUMA YARIŞMASI
11-03-2019 07:31

Erhan CEYLAN/

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik himayesinde Sivas Kongresi´nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 24 Mart Pazar günü okuma yarışması düzenleyecek. ?Okuyan Gençlik Ecdadının İzinde´ adlı yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecek, yarışmada ilk 208´e giren öğrencilere özel Çanakkale gezisi düzenlenecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, yarışmanın detayları hakkında geçtiğimiz gün açıklama yaparak, tüm ortaokul ve lise öğrencilerine katılım çağrısında bulundu.

Savaşçı, ?Sayın Valimiz Salih Ayhan´ın talimatları doğrultusunda gerçekleştireceğimiz bu yarışma ile öğrencilerimizin ülkemizin tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi hakkında güvenilir kaynaklardan bilgi edinmelerini, millî ve evrensel değerleri tanımalarını ve bu değerlere önem vermelerini amaçlıyoruz? dedi.

9894 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Yarışmada, ortaokul öğrencilerinin yazar Yavuz Bahadıroğlu´nun ?Bir Devrin Bittiği Yer Çanakkale´, lise öğrencilerinin ise Mehmet Niyazi´nin ?Çanakkale Mahşeri´ adlı eserlerini okuyacağını da vurgulayan Savaşçı, 24 Mart Pazar günü saat 10.00´da il genelinde belirlenen sınav merkezlerinde geçekleştirilecek olan yarışmaya bugüne kadar 9 bin 894 öğrencinin okul müdürlüklerinden müracaat ettiğini, başvuruların ise bugün mesai bitiminde sona ereceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER