Gündem

100 GÜNLÜK SUYUMUZ KALDI

100 GÜNLÜK SUYUMUZ KALDI

100 GÜNLÜK SUYUMUZ KALDI
04-12-2021 07:00

Uğur YİĞİT

Son 2 yıldır ilimize beklenen yağışlar bir türlü yağmadı. Kuraklıkla geçen 2 yılın ardından barajlarda su sıkıntısı yaşanmaya başladı. İlimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı’da yaşanan kuraklıktan etkilendi. Barajdaki su seviyesi güvenlik seviyesinin altına indi ve baraj su veremez duruma geldi. Barajda güvenlik seviyesinin altındaki suyu kullanmak adına belediye ekipleri baraj içerisine sistem kurdu. Kurulan sistemle hem su kesintilerin önüne geçiliyor hem de şehrin su ihtiyacı karşılanıyor.

SU GÜVENLİK SEVİYESİNİN ALTINDA

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Sivas’ın su ihtiyacını 4 Eylül Barajı ve Tavra Deresinden yer altı su kaynaklarından temin ettiklerini belirterek, ”Son yıllardaki kuraklık nedeniyle maalesef barajdaki su seviyesi güvenlik seviyesinin altına düştü. Şuanda güvenlik seviyesinin altındaki suyu kullanabilmek adına DSİ ile birlikte ortak bir çalışma yaptık şuanda Sivas’a verdiğimiz su güvenlik seviyesinin altında kalan suyu kullanıyoruz oda yaklaşık 90-100 günlük suyumuz var.” dedi.

HAFİK- ÖZEN PROJESİNDE SON AŞAMADAYIZ

Hafik- Özen Barajından, 4 Eylül barajına getirilecek su projesinde son aşamaya gelindiğini vurgulayan Başkan Bilgin, ”Biz 2021 yılında bunu ön gördüğümüz için projeyi hızlandırmak adına yetkililerle görüşmüştük. 2012 yılı başlangıcında Cumhurbaşkanımıza projeyi arz etmemiz üzerine Hafik- Özen- Pusat Barajından, 4 Eylül Barajına su getirecek proje yatırım programına girdi. DSİ Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüğü aracılığıyla proje çalışmalarını tamamladı. Şuanda projemiz son aşamasına geldi. Geçen hafta DSİ Genel Müdürümüzle gerekse Tarım ve Orman Bakanımızla görüşmemiz neticesinde inşallah Aralık ayında ihale izni alarak Hafik- Özen- Pusat Barajından Sivas 4 Eylül Barajına su nakil hattını kısa vadede gerçekleştireceğiz. Proje büyük bir proje yaklaşık 300 milyonluk bir proje ama biz projeyi iki aşamalı takip edeceğiz. Öncelikle acil olan kısım Seyfebeli’ne gelen sulama suyundan Sivas 4 Eylül Barajına su naklini gerçekleştirmek üzere 12 kilometrelik bir isale hattını gerçekleştireceğiz. “ dedi.

VATANDAŞIMIZI SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ

Bizim tek derdimiz Sivas’ı bu noktada susuz bırakmamak biz gerekli projeleri takip ettiklerini ifade eden Başkan Hilmi Bilgin, “Su kaynakları sınırsız değil sadece Sivas için değil tüm Türkiye’de lütfen suyu tasarruflu kullanalım, dikkatli kullanalım. Çünkü su hayattır. Suyun olmadığı zaman yapılan hiçbir hizmetin ve hiçbir çalışmanın anlamı kalmıyor. Biz bu noktada inşallah yapılacak çalışmalarla birlikte Sivas’ı susuz bırakmayacağız. “ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER