Gündem

11 ESKİ POLİS CEZAEVİNE

11 ESKİ POLİS CEZAEVİNE

11 ESKİ POLİS  CEZAEVİNE
03-02-2017 08:13

HABER MERKEZİ

                               Sivas polisi tarafından 16 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ve daha önce meslekten ihraç edilen eski polislerden 11´i daha dün sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. 17 eski polisin sorgulamaları Emniyet Müdürlüğü´nde devam ederken, 4 kişinin de halen aranmakta olduğu belirtildi.

 Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı´nın FETÖ/PDY´ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla´da operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulu´nda görev yapan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu 36 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli, daha önce çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

                Dün sabah saatlerinde ise adliyeye sevk edilen F.D, R.K, R.U, İ.E, F.A, B.Ş, A.A, S.E, E.T, İ.K ve Z.B. de tutuklanarak cezaevine konuldu. Böylece operasyonda tutuklanan eski polis sayısı 19´a yükseldi. 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan 1 kişi İstanbul´da yakalandı, 4 kişinin ise arandığı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER