Gündem

1.202 PROJEDEN 272´Sİ TAMAM 563´Ü DEVAM

1.202 PROJEDEN 272´Sİ TAMAM 563´Ü DEVAM

1.202 PROJEDEN 272´Sİ TAMAM 563´Ü DEVAM
10-10-2019 01:05

Hayrullah AĞKAŞ

2019 yılı 4. Dönek Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Salih Ayhan başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi salonunda yapılan toplantıya tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları da katıldı.

Toplantıda ilimizdeki yatırımlarla ilgili bilgi veren Vali Salih Ayhan, ?İlimizde yatırımcı kuruluş sayısı 36. Kuruluşların toplam proje bedeli 16,3 milyar TL. Önceki yıllar harcaması 7,9 milyar TL. 2019 ödeneği 3 milyar 442 milyon. Ödenek gerçekleşmesi yüzde 51 seviyesinde. Bu gittikçe artacak? dedi.

Ulaştırma, tarım, eğitim ve sağlık yatırımlarına öncelik verildiğini aktaran Vali Ayhan, ?Ulaştırma hizmetlerinde biliyorsunuz yüksek hızlı tren ciddi bir maliyet tutmaktadır. 2019 harcamasının sadece 939 milyon TL´si Yüksek Hızlı Tren Projesine aittir. Toplam proje sayımız il genelinde bin 202, biten projemiz 272, devam eden 563, ihale aşamasında olan 70. Henüz başlamayan ve diğer aşamalarda olan 297 projemiz var. Gerçekten yoğun bir iş yükü buradan da görülebilmektedir? diye konuştu.

?HİZMETLERİ

DOĞRU ANLATALIM?

Kurumların yaptığı hizmetleri kamuoyuna enforme etmesi noktasında özel bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Vali Ayhan, şöyle devam etti:

?Kurumlarımız kendine ait işleri yerine getirmekle beraber sizlerin biraz daha hassasiyet göstermeniz gereken hususları vurgulamak istiyorum. Bu hizmetleri yaparken de vatandaş memnuniyeti çok çok önemli. Geçen günler Belediye Başkanımızla da bu konuyu istişare ettik. Hizmet yapılıyor ama hizmetin makbuliyeti, kamuoyunda sempatikliğini savunmada, anlatmada bir zafiyet ortaya çıkmaktadır. Akabinde de o hizmetleri hırpalama, örseleme, itibarsızlaştırma süreci başlamaktadır. Dolayısıyla bu kadar emek sarf ediliyor, bu kadar kaynak harcanıyor, bu kadar mücadele veriliyor. Neden yapılmıyor diye aşırı bir tazyik oluyor ama yapıldıktan sonra neden yapıldı, niçin yapıldı gibi hizmetlerle ilgili sorunlar ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla hizmetleri kamuoyuna doğru enforme etme noktasında özel hassasiyet göstermeniz gerekmektedir. Yapılan çalışmalarla ilgili de sahada olmanız gerektiğini her ortamda söylüyoruz. Gerekli denetimleri üst seviyede yapmanız gerekmektedir. Yaklaşan kış sezonu nedeniyle de herkes bütün çalışmalarını da sahayı izleyerek gerekli kış tedbirlerini alacak.?

?TEDBİRİMİZİ ALACAĞIZ?

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan İstanbul depremini hatırlatan Vali Ayhan, ?Son zamanlarda yaşanan İstanbul´daki depremden herkesin ders alması gerekiyor. AFAD Müdürlüğümüzün diğer tüm kurumlarla etkin bir diyalog halinde olması gerekmekte. Tüm kurumlar hizmet verdiği binaların statiğini gözden geçirmek ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak zorunda. Bu manada sürekli teyakkuz halinde olmamız lazım. Tedbirimizi alacağız? diye konuştu.

Toplantının devamında ilimizdeki kurumlar arasında yaşanan ve koordinasyon gerektiren konular hakkında fikir alış verişi yapıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER