Yaşam

13´ÜNDE AİLE YÜKÜ SIRTINDA

13´ÜNDE AİLE YÜKÜ SIRTINDA

13´ÜNDE AİLE YÜKÜ SIRTINDA
22-12-2018 07:59

Annesi ile boşanan babasının cezaevine düşmesi nedeniyle geçim yükü bu yaşta sırtına binen 13 yaşındaki Gürkan, gece geç saatlere kadar melodika çalarak harçlık ve ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

Erhan CEYLAN/

Şehrimiz İnönü Bulvarı´nda soğuk havaya rağmen geç saatlere kadar sokakta melodika çalarak ailesini geçindirmeye çalışan 13 yaşındaki çocuk, görenlerin yüreğini sızlatıyor.

Babasının cezaevinde olduğunu, bir süre önce annesi ile birlikte Sivas´a yerleştiklerini belirten Gürkan, geçimlerini sokaklarda melodika çalarak sağlıyor. Konya´dan Sivas´a okul nakli gerçekleştiremedikleri için henüz okula gidemediğini de belirten Gürkan, ?Sivas´a yaklaşık 3 ay önce Konya´dan geldik. Babam cezaevine girdi. Annem de boşandı. O iş bulana kadar eğitimini okulda aldığım melodika ile para kazanmaya çalışıyorum. Buna mecburum? dedi.

Minik Gürkan´ın soğuk havaya rağmen yaşıtlarının uyuduğu vakitte, Kale Cami önünde betona oturup öğrendiği birkaç müziği üflemeli çalgı aleti ile para kazanmaya çalışmasını görenlerin duygulandığı gözlendi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER