Sağlık

15 BİN AİLE YARDIM BEKLİYOR

15 BİN AİLE YARDIM BEKLİYOR

15 BİN AİLE YARDIM BEKLİYOR
20-02-2017 08:41

Her ay bin 500 ailenin çeşitli yardım hizmeti aldığı dernek, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yardıma muhtaç ailelere umut olacak.

Erhan CEYLAN/

Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği, yardıma muhtaç ailelerin umudu oldu.

Yaklaşık 12 yıldır yardım faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren dernek, geçtiğimiz yıl toplam 950 aileye giyim yardımında bulundu.

Sosyal yardımların yanı sıra Suriye´de yaşanan iç savaşta mağdur olan ailelerin de yardım çığlığına kayıtsız kalmayan dernek, geliştirdiği çeşitli projelerle giyimin yanı sıra eşya, yaşam malzemeleri, gıda ve nakdi yardımlarda da bulunuyor.

Bugüne kadar 10 binlerce kişiye yardım eli uzatan dernek yıl içerisinde hayırseverlerin de katkısıyla binlerce kişiye daha umut olacak.

PARANIN GEÇMEDİĞİ TEK MARKET

 ?Yaşanabilir bir dünya için yardım ederek yaşa? sloganından yola çıkılarak, 24 Mart 2005 tarihinde Belediye Başkanı Sami Aydın´ın öncülüğünde kurulan gıda bankası paranın geçmediği tek market olarak da biliniyor.

15 BİN AİLEYE YARDIM

Sivaslıların nakit, gıda, temizlik, giyecek, yakacak gibi bağışlarıyla hayatiyetini sürdüren gıda bankasının arşiv kayıtlarında yaklaşık 15 bin aile bulunuyor ve bunlardan her ay bin 500´ü hizmet alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER