Sağlık

2 BİN HASTAYA 3.545 KEMOTERAPİ

2 BİN HASTAYA 3.545 KEMOTERAPİ

2 BİN HASTAYA 3.545 KEMOTERAPİ
05-02-2019 07:56

Hayrullah AĞKAŞ

Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ertan Temizöz, 2018 yılında hastane bünyesinde verilen sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Onkoloji Ünitesinde yaklaşık 2 bin kanser hastasının tedavisinin yapıldığını belirten Uzm. Dr. Temizöz, bu hastalara toplamda 3 bin 545 kemoterapi seansı uygulandığını belirtti.

Temizöz, ?Onkoloji ünitemizde Medikal Onkoloji uzmanı hekimimizle hizmet vermekteyiz. 2018 yılı içerisinde 1.985 hastaya 3.545 kemoterapi seansı uygulandı. Ayrıca Radyasyon Onkolojisi Uzmanımız ile de çevredeki sağlıklı dokulara zarar vermeden sadece kanserli hücrelere yüksek dozda radyoaktif ışın uygulayan Linacc cihazı ile tedavi hizmeti sunmaktayız. 2018 yılı boyunca 216 hastamıza bu cihazımızla 4 bin 833 radyoterapi seansı uygulanmıştır? dedi.

AMATEM´DE 136

HASTAYA TEDAVİ

Geçtiğimiz yıl içerisinde Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi´nde (AMATEM) 136 hastanın tedavi altına alındığını ve tüm hastaların merkezde toplamda 2 bin 122 yattığını belirten Başhekim Temizöz, ?Ruhsal rahatsızlığı olan hastaların ve ailelerin bilgilendirildiği, hastanın ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği; rehabilitasyon, psikoeğitim, iş-uğraş terapileri ile hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen Toplum Ruh Sağlığı Merkezi´nde (TRSM ) 2 bin 732 hasta kayıtlı olarak tedavi almaktadır? diye konuştu.

Başhekim Temizöz şöyle devam etti:

?Hastaneye gelme imkânı olmayan kişilere sunduğumuz evde sağlık hizmetleri kapsamında 1.529 kayıtlı hastaya ulaştık. Ziyaret sıklığımızı artırdık. Hastanemizde Çocuk Hastalıkları ile ilgili olarak Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi, Çocuk Nöroloji Poliklinikleri yan dalları ile hizmet sunmaktayız. Ayrıca erişkin alanda Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Gastroenteroloji, Hematoloji, Jinekolojik Onkoloji Cerrahi, Nefroloji, Perinatoloji, Tıbbi Onkoloji Poliklinikleri ile yan dal polikliniklerimiz bulunmaktadır.?

JİNEKONOJİK ONKOLOJİ´DE

HİZMETE BAŞLADIK

2018 yılı içerisinde perinatoloji, jinekolojik onkoloji cerrahi ve girişimsel radyoloji işlemlerine başladıklarını belirten Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ertan Temizöz, ?Gebelik öncesi, gebelik sırası ve sonrasında hastaların risk değerlendirmesi, gerekli durumlarda invaziv girişimlerin uygulanması, riskli veya sorunlu gebeliklerde gebelik sırasında, doğumda ve sonrasında tedavilerinin tamamlanmasını sağlayan Perinatoloji polikliniği ile kadın hastalıkları ve doğum branşının bir yan branşı olarak rahim, rahim ağzı, yumurtalık, vajen ve vulva kanserleri ve bu kanserlerin öncü lezyonları ile ilgilenen branş olan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Polikliniği ve servisleri hastanemizde ilk defa hizmet vermeye başladı? diye konuştu.

İNME MERKEZİ

2019´DA AÇILACAK

İnme Merkezi´nin 2019 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Başhekim Temizöz, ?Pek çok hastalığın tanı ve tedavisini kolaylaştıran girişimsel işlemleri yapmaya başladık. Tiroid, lenf nodu, meme, karaciğer, akciğer biyopsileri gibi işlemlerle özellikle onkoloji hastaları, tiroid nodülü, meme kanseri hastalarının tanı ve tedavisinde hastanemizde daha kaliteli hizmet sunmaktayız. 2019 yılında inme merkezini de hizmete açacağız. Serebrovasküler Hastalıkların tedavisinde girişimsel radyoloji işlemlerini kullanacağız? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER