Gündem

2 Milyonluk Tasarruf

Şarkışla’da içme suyu arıtma tesisinde kurulumu devam eden Güneş Enerjisi Santrali (GES) belediyeye yaklaşık 2 milyonluk tasarruf sağlayacak. Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin bu yatırımın hem çevre dostu olduğunu hem de ekonomik anlamda belediye kaynaklarını daha verimli kullanmalarına olanak tanıyacağını söyledi.

2 Milyonluk Tasarruf
03-10-2024 10:57
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, içme suyu arıtma tesisinde kurulumu devam eden Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı ve tesis alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Gültekin yapılan çalışmaların önemine değinerek, projenin çevre dostu ve ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını belirterek “Arıtma tesisinin enerji ihtiyacını tamamen güneş enerjisi ile karşılamayı hedefliyoruz. 1400 metrekarelik bir alana kurulan, GES projesi kapsamında toplam 540 adet, her biri 550 W gücünde güneş paneli yer alacak. Bu panellerin toplam kapasitesi 297 kWp olarak planlanırken, net güç 250 kW olacak şekilde ayarlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte tesisin yıllık ortalama 548.000 kWh enerji üretmesi hedefleniyor.  Mevcut elektrik fiyatları üzerinden yapılan hesaplamaya göre, bu üretimin belediyeye yılda yaklaşık 2.301.600 TL tasarruf sağlayacak. Bu yatırım hem çevre dostu hem de ekonomik anlamda belediyemizin kaynaklarını daha verimli kullanmamıza olanak tanıyacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER