Eğitim

2. ÜNİVERSİTE İDARESİ İÇİN GEÇİCİ YER BULUNDU

2. ÜNİVERSİTE İDARESİ İÇİN GEÇİCİ YER BULUNDU

2. ÜNİVERSİTE İDARESİ İÇİN GEÇİCİ YER BULUNDU
06-02-2019 07:58

Hayrullah AĞKAŞ

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan TEKNOKENT´in bulunduğu binayı geçici olarak idari bina olarak kullanacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi´nin alt yapılarını ve laboratuvarlarını da ortak kullanacaklarını aktaran Prof. Dr. Kul, ?Cumhuriyet Üniversitesi´ndeki TEKNOKENT şu anda yeni bir binaya taşındı. Eski bina 2 bin metrekare. Başlangıç için uygun bir alan. AK Parti Milletvekili Habib Soluk´un bakanlıkla görüşerek sözlü olarak olurunu almaları sonucunda bu binaya yavaş yavaş taşınıyoruz. Başlangıç ve idari yapılanma için uygun bir bina? dedi.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluncaya kadar mevcut binada faaliyet göstereceklerinin altını çizen Rektör Kul, ?2. Üniversitenin kurulması noktasında Vali Salih Ayhan ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız´ın da aralarında bulunduğu bir heyet oluşturuyoruz. Bu ağır yükün altından ekibimle beraber kalkmamız mümkün değil. Bu nedenle il içinden ve il dışından yeni Üniversite binasına katkı sunacak kamu ve toplum kuruluşlarının görüşlerine müracaat edilerek, ortak akıl harekete geçirilmesi ve en iyi projenin ortaya çıkması için çalışacağız? diye konuştu.

Bu kapsamda istişare heyetinin başında Vali Ayhan ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız´ın yer alacağını kaydeden Rektör Kul, ?Üniversiteye destek verecek bir vakıf çalışması da yapacağız. Yani Abdullah Gül Üniversitesi´nde olduğu gibi bir vakıf kurduk. İl dışındaki Sivaslı iş adamlarını da bu vakıf içerisine katabiliriz. Önümüzdeki günlerde istişare toplantıları düzenlemeyi düşünüyoruz. İstişare heyeti ile yol haritamızı gözden geçirip yolumuza devam edeceğiz. Bizim için zorlu bir süreç olacak. 2. Üniversite hem Sivas hem de ülkemiz için önemli bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER