Gündem

200 METRE SÜRÜNÜP HAYAT VERDİĞİ İŞÇİYLE GÖRÜŞTÜ

200 METRE SÜRÜNÜP HAYAT VERDİĞİ İŞÇİYLE GÖRÜŞTÜ

200 METRE SÜRÜNÜP HAYAT VERDİĞİ İŞÇİYLE GÖRÜŞTÜ
31-01-2022 07:00

Sivas Belediye BaÅŸkanı Hilmi Bilgin, 23 Ocak'ta Ahmet Turan Gazi Mahallesi'nde yaÄŸmur suyu alt yapı çalışması sırasında galeri açmak için patlatılan dinamitin yaydığı gaz nedeniyle baygınlık geçirip çalıştığı bin milimetre çaplı çelik borunun içinde mahsur kalan Ziyaettin Alınlı'yı oksijen tüpü ile 200 metre sürünerek yanına gidip kurtaran itfaiye baÅŸçavuÅŸu Talip Kozan (53) ve ekibindeki itfaiye erleri Enver GürdaÅŸ, Fatih Aydın, Fatih Kaya, Fatih Çimen ve Muhammet Kavak'ı makamında kabul etti. Ekibi özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden Bilgin, itfaiye baÅŸçavuÅŸu Talip Kozan ile ile arkadaÅŸlarını gram altın ve aileleriyle 2 günlük kaplıca tatili ile ödüllendirdi. Ödül programı sırasında, boru içinden kurtarılan ve hastaneden taburcu olup memleketi Tokat'a giden Ziyaettin Alınlı da cep telefonu ile görüntülü arandı. Burada Alınlı, kendisini kurtaran Ä°tfaiye BaÅŸçavuÅŸu Talip Kozan ve ekibi ile görüÅŸtü. Alınlı görüÅŸmede, "Sizlere teÅŸekkür ederim. Görüntüleri izledim. Allah razı olsun" dedi.

Ä°tfaiye BaÅŸçavuÅŸu Kozan ise, "Büyük geçmiÅŸ olsun. Sen kendinde deÄŸildin. Biz itfaiye ekibi olarak senin canını kurtarmak için bayağı bir mücadele verdik. Canımızı hiçe saydık. Åžimdi seni böyle saÄŸlıklı görmek çok büyük bir mutluluk. Allah yardımcın olsun" diye konuÅŸtu.

'ALLAH BÖYLESÄ° Ä°MTÄ°HANLARLA TEKRAR SINAMASIN'

Sivas Belediye BaÅŸkanı Hilmi Bilgin ise ekibe teÅŸekkür ederek, "Pazar akÅŸamı bir yüklenici firmanın, alt yapı çalışmasındaki iÅŸçilerinden birinin alt yapı borusu içerisinde kalması ihbarını aldık. Gelen ihbar üzerine ekibimiz hızlı bir ÅŸekilde olay yerine intikal ettiler. Her zamanki hassasiyetleriyle can kurtarmak adına hızlı ve doÄŸru bir karar vererek ekip çavuÅŸu Talip bey ve tüm arkadaÅŸlar organize olarak içerde kalan vatandaşı saÄŸ olarak kurtardılar. Yaralıya geçmiÅŸ olsun diyorum. ArkadaÅŸları da gayretleri için tebrik ediyorum. Bu olay basının dikkatini çekti. Esasında her olayda arkadaÅŸlar gerektiÄŸinde kendi canlarını hiçe sayarak hemÅŸerilerimizin can ve mal güvenliÄŸi konusunda hızlı bir ÅŸekilde hareket ediyorlar. Bu güne kadar da bir çok buna benzer olayda cana ve mala zarar gelmemesi için çalıştılar ve çalışmaya da devam ediyorlar. BaÅŸta itfaiye müdürümüz olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum. Ä°tfaiye teÅŸkilatındaki arkadaÅŸlar 7 gün 24 saat 365 gün boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin bu iÅŸe hazır olduklarını bu olayla bir kez daha göstermiÅŸ oldular. Allah böylesi imtihanlarla tekrar sınamasın diye dua ediyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER