Gündem

2024 LGS'de TEOG'a yumuşak bir geçişi hissettik

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Feridun Bozyiğit, 2024 LGS ile ilgi değerlendirmelerde bulundu.   

2024 LGS'de TEOG'a yumuşak bir geçişi hissettik
03-06-2024 13:23
SİVAS


 
  Uzman Eğitimci Onur Feridun Bozyiğit yaptığı değerlendirmede, 2024 LGS' nin 8.sınıf müfredatına uygun ve MEB'in yayımladığı örnek sorulara benzerlik gösterdiğini belirtti. Bozyiğit, matematiğin kolay olduğu için yüz güldürdüğünü ifade ederek, bu yılın belirleyici derslerinin Türkçe ve Fen Bilimleri olarak karşımıza çıktığını, sınavın genel olarak; bilgi, görsel okuma, problem çözme, yorumlama, bilgiyi gerçek hayatla ilişkilendirme, zaman yönetimi ve dikkat becerilerini ölçtüğünü söyledi. 
 
  “Fen Bilimleri soruları öğrencileri yordu” 
 
  Fen Bilimleri sorularının öğrencileri yorduğuna değinerek, “Sorular genel olarak kolaydı. Çarpan ve Katlar, Kareköklü ifadeler ve üçgenler konularından gelen sorular ayırt edici nitelikteydi. Fen Bilimleri, geçen yıllardaki sorulara benzemekle birlikte gündelik hayatla ilişkilendirilen sorulardan oluşmaktaydı. Elektrik ve basit makine sorularında öğrenciler zorlandı. Görsellerin kullanıldığı, örnek olay ve deney düzeneğini yorumlatan soruların yoğunluğu dikkat çekti. Fen Bilimleri sorularının öğrencileri özellikle yorduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu. 
 
  “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, bilgi ve dikkati ölçtü” 
 
  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının bilgi ve dikkati ölçtüğünü belirten Bozyiğit, “Türkçe, soru kalıplarında hafif bir değişim hissedildi. Milli Eğitim materyallerinin sınava hazırlık sürecinde mutlaka göz önünde bulundurulması gerekliliğine dikkat çekti. Temel dil becerisi olmayan kitap okuma kültürü kazanmayan, kelime dağarcığı iyi olmayan öğrencileri elemeye yönelik hazırlanmış bir testti. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi bilgi ve yorum gücünü sınayan sorulardan oluşmuş. Konu, kavram ve kronoloji çalışan ve okuduklarını bilgiyle harmanlayabilen öğrencilerin yapabileceği sorulardan oluşmaktaydı. İngilizce, kolay ve kazanım geçerliliği yüksek, önceki yıllara da benzer sorulardan oluşmaktaydı. Sözel mantık ve kelime bilgisine dayalı soru tipleri dikkat çekti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, bilgi ve dikkati ölçtü. Önceki yıllara nazaran daha çok bilgi gerektiren soruların olması dikkat çekti. Din Kültürü ve Ahlak  Bilgisi soruları kolay ve orta düzeydi” şeklinde konuştu. 
  (İHA)                                   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER