Eğitim

214 OKULDA OKUMA YARIŞMASI

214 OKULDA OKUMA YARIŞMASI

214 OKULDA OKUMA YARIŞMASI
26-03-2019 07:30

Erhan CEYLAN/

Sivas Kongresi´nin 100.yılı etkinlikleri kapsamında hafta sonu il genelinde 214 okulda 533 gözetmen eşliğinde okuma yarışması düzenlendi.

Valilik himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce hayata geçirilen 2023´e doğru eğitimde değişim dönüşün hareketi kapsamında ?Okuyan Gençlik Ecdadın İzinde´ adlı kitap okuma yarışmasına 10 bin 194 lise ve ortaokul öğrencisi müracaat etti.

Yarışmada, Yazar Yavuz Bahadıroğlu´nun ?Bir Devrin Bittiği Yer Çanakkale´ adlı kitabını ortaokul öğrencileri, Mehmet Niyazi´nin ?Çanakkale Mahşeri´ adlı kitabını ise lise öğrencileri okuyarak katıldı.

208 ÖĞRENCİYE

ÇANAKKALE GEZİSİ

Yarışma hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, birkaç aydır öğretmen ve öğrencilerin yarışmaya hazırlandığını ve sorunsuz bir şekilde sınavın gerçekleştirildiğini belirterek, ?Valimiz Sayın Salih Ayhan´ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen yarışma kapsamında sınavda dereceye giren öğrenciler son derece anlamlı bir ödülle taltif edilecekler. Bu yıl Çanakkale Deniz Zaferinin 104´üncü yıldönümü. Bu kapsamda ortaokullardan dereceye giren ilk 104 öğrenci ve liselerden dereceye giren ilk 104 öğrencimiz olmak üzere toplam 208 öğrencimizi Nisan ayı içerisinde Çanakkale gezisine götüreceğiz. Ben tüm öğrencilerimiz adına bu anlamlı yarışmayı düzenlememizi sağlayan Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum? diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER