Eğitim

2.ÜNİVERSİTEYE DESTEK SÖZÜ

2.ÜNİVERSİTEYE DESTEK SÖZÜ

2.ÜNİVERSİTEYE DESTEK SÖZÜ
08-02-2019 07:55

Erhan CEYLAN/

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul´u ziyaret etti. İlimize kazandırılacak olan üniversitenin Türkiye´deki sayılı üniversiteler arasına girmesi için TSO olarak destek sözü veren Başkan Eken, ?Şehrimiz ve iş dünyamız açısından büyük şans olarak gördüğümüz 2. Üniversite ile güzel projeler yapacağımıza inanıyoruz? dedi.

ESNAFIN SIKINTISINI ANLATTI

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisine kurulan 10 bin kişilik yurt nedeniyle esnafın zora düştüğünü de kaydeden TSO Başkanı Eken, üniversite içerisinde iş yerlerinin açılmasına karşı olmadıklarını ancak sınırlama getirilmesi gerektiğini söyledi.

?KÖPRÜ YIKILIR, ESNAF ZORDA KALIR?

Eken, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını kampüs içerisinde karşıladığını, bunun üniversite şehir arasında oluşan köprünün yıkılmasına, esnafın ise zorda kalmasına neden olduğunu belirterek, ?Bu konuda esnafımızda ciddi tepkiler alıyoruz. Eğitim yuvasını ticarethaneye dönüştürmemek gerekiyor. Burada ki sosyal tesislerin belirli sayıda olması gerekiyor. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız´ı da ziyaret edeceğiz. Üyelerimizin yaşadıkları sorunların kendilerine ileteceğiz. Kendisinden artık bu konuya bir çözüm getirmesini isteyeceğiz.

YENİ RUHSAT VERİLMESİNE DUR DİYELİM

Bu saatten sonra yapılan yurtları doldurmanın, şehir içindeki evleri doldurmanın, şehir içindeki yurtları doldurmanın ve şehir içindeki esnaflarımızın iş yapmalarını sağlamanın mücadelesini vereceğiz. Bundan sonra üniversitemizde çalışan mevcut işyerlerinin dışında yeni ruhsatların verilmesine dur diyelim. Bir sınırlama getirilmesini ve iş yeri açacakların şehir merkezine yönlendirilmesini istiyoruz. 2. Üniversitemizin hizmete açılması noktasında her zaman sizlerin yanında olacağımızı da bilmenizi istiyorum? diye konuştu.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise Başkan Eken ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Rektör Kul, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, ?Yeni üniversitemizin kurulma aşamasında iş dünyasının temsilcisi Ticaret ve Sanayi Odamızın yanımızda olduğunu görmek bizlere güç veriyor. Üniversitemizi ve iş dünyamızı güçlendirmek için sürekli iş birliği halinde çalışacağız. Sivas´ımıza birlikte hizmete edeceğiz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER