Gündem

3 İSTEĞİMİZ OLACAK CAZİBE MERKEZİ 2.ÜNİVERSİTE YERLİ OTO FABRİKASI

3 İSTEĞİMİZ OLACAK CAZİBE MERKEZİ 2.ÜNİVERSİTE YERLİ OTO FABRİKASI

3 İSTEĞİMİZ OLACAK  CAZİBE MERKEZİ  2.ÜNİVERSİTE  YERLİ OTO FABRİKASI
07-12-2017 07:59

Erhan CEYLAN/

Sivas Başkanlar Kurulu, önceki akşam toplanarak, hafta sonunda Ak Parti kongresine katılmak ve bazı toplu açılışlar yapmak üzere şehrimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Sivas adına istenecek talepleri belirledi. TSO Başkanı Yıldırım, ?Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Milli Yük vagonu üretecek projelerin Cazibe Merkezleri kapsamına alınması, 2.Devlet Üniversitemizin bir an önce kurulması ve 5 Babayiğit´in üreteceği Yerli-Milli otomobili yapacak fabrikanın Sivas´ta kurulmasını isteyeceğiz? dedi.

KATILANLAR

TSO Başkanı Osman Yıldırım başkanlığındaki Başkanlar Kurulu toplantısına, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Muhasebeciler Odası Başkanı Hasan Coşkun Erkmen, Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, Türk Ulaşım Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, Kamu-Sen İl Temsilcisi Güner Akay, Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Ahmet Bozdoğan ve bazı STK´ların temsilcileri katıldı.

RAPOR SUNULACAK

Özellikle işsizlik ve göçün durdurulması ve şehrin gelişimine yönelik olarak çeşitli fikirlerin ve önerilerin dillendirildiği Başkanlar kurulu toplantısında, 3 önerinin rapor halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan talep edilmesi kararlaştırıldı.

Başkan Osman Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan, Kurulun kararlaştırdığı 3 konu olan Milli Yük Vagonu üretecek firmaların Cazibe Merkezleri kapsamına alınması, Sivas´a 2.Devlet Üniversitesi´nin bir an önce kurulmasının sağlanması ve Yerli-Milli otomobil fabrikasının Sivas´ta kurulmasını isteyeceklerini açıkladı.

ULU CAMİ TABLOSU

Başkanlar Kurulu, Sivas´ın taleplerinin yer aldığı raporun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde bulunan ve Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu´nun El Hamrası" olarak nitelendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası´nın işlendiği bakır bir tablo hediye edilmesini kararlaştırdı.

Bir süre önce gerçekleştirilen Turizm Şura´sında, ?Sivas´taki Divriği Ulu Cami sanat değeriyle öylesine nadide bir eserdir ki inanın başka bir ülkede olsa yılda milyonlarca ziyaretçi çeker´ diyen Erdoğan´a hediye edilecek olan tablo bu açıdan büyük bir anlam ifade edecek.

?ORTAK HAREKET ETMELİYİZ?

TSO Başkanı Yıldırım, tüm talepleri daha yaşanılabilir bir Sivas ortaya çıkması için kararlaştırdıklarını da vurgulayarak, ?Ortak hareket edildiği sürece aşılmayacak sorun yoktur. Biz kararlarımızı siyasi ya da inancımıza göre almıyoruz. İlimizde işsizliğin önlenmesi ve göçün durması için elzem olarak gördüğümüz 3 talebi Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. İnşallah Sivas´ımız için hayırlı olur? dedi.

Bu arada, Ocak 2018´de bir kez daha düzenlenmesi planlanan Başkanlar Kurulu toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın davet edileceği de kaydedildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER