Gündem

300 BİN ZİYARETÇİ (VİDEO)

300 BİN ZİYARETÇİ (VİDEO)

300 BİN ZİYARETÇİ (VİDEO)
10-09-2022 07:00

Uğur YİĞİT

İlimizde Haralar Bölgesinde hayata geçirilen Hamidiye Kültür Bahçesi içerisindeki Savaş Atları Müzesi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’nin ilk Savaş Atları Müzesi olma özelliğini taşıyan müze her kesimden yoğun ilgi görüyor. Müzede bulunan Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Abdülhamid Han, Attila ve Cengiz Han'ın at üzerindeki balmumu heykelleri ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Sivas'ta yetişen at cinsleri, dünyada ve Türkiye'deki bazı at çeşitleri, savaş atları ve süvarilerin kullandığı kıyafetlerin olduğu müze açıldıktan sonra kısa sürede 300 bin ziyaretçiyi ağırladı.

İLGİDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ

Müze Sorumlusu Semih Vergi müzenin iki galeriden oluştuğunu ifade ederek, “Müzemiz iki galeriden oluşuyor. Müze içerisinden ziyaretçilerin dünya tarihinde savaş atı olarak kullanılmış olan önem ihtiva eden ırklar nelerse birebir ölçülerde silikon atlar mevcut var. Silikon atlar dışında zırhlarıyla beraber atların koşun takımlarıyla tasvir edilmiş süvariler bulunuyor. Müzemize ilgiden oldukça memnunuz. Ziyaretçilerimiz müzeye girdikten sonra adeta zamanla yolculuğa çıkıyor. Zamanlarının büyük bir bölümünü burada geçiriyor. Hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin müzemiz her kesimden yoğun ilgi görüyor” dedi.

KÜHEYLAN, SAKARYA VE FENHAN

Müze içerisinde, Sivas’ın Uzunyayla Atı başta olmak üzere, Dünya’da ve Türkiye’deki at cinsleri, savaşlara katılan atlar, savaş kıyafetleri, zırhlar, at sporları sergileniyor. Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit Han’ın atı Fenhan ile Osmanlı Hükümdarı İstanbul Fatihi Fatih Sultan Mehmet’in atı Küheylan, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün atı Sakarya’nın canlandırmalarına müze içerisinde yer veriliyor. Bunun yanında Metehan, Cengizhan, Alparslan gibi birçok Türk hükümdarının da at üzerinde canlandırmaları müzede yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER