Gündem

4 AİLEDEN ORGAN BAĞIŞI - video

4 AİLEDEN ORGAN BAĞIŞI - video

4 AİLEDEN ORGAN BAĞIŞI - video
12-11-2019 01:00

Hayrullah AĞKAŞ

AVM´de kurulan organ bağışı standında organlarını bağışlayan 4 aileye plaket verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışına dikkat çekmek amacıyla AVM´de stant açıldı.

Standın açılışında konuşan Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, ?Bu stant ile hem organ bağışı konusunda herkesi bilgilendirmek hem de farkındalık yaratmak istedik. Bağışta bulunan vatandaşlarımızın bilgilerini alarak işleme koyduk. Organlarını bağışlayanlara çok teşekkür ediyorum? dedi.

Vali Salih Ayhan ise bu konuda toplumu bilgilendirme ve duyarlı hale getirmenin önemini vurgulayarak, ?Organ bağışı ile bir kişiye hayat veren birisi, tüm insanlığa hayat vermiş gibidir. Vatandaşlarımız organ bağışı hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değil. Bu tür etkinliklerle daha çok vatandaşımıza ulaşacağımız aşikârdır. Bu vesile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Organlarını bağışlayan vatandaşlar ise bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, ?Bir organ demek bir can demek. Bizler organlarımızı bağışladık. Bütün vatandaşlarımızı da organ bağışına davet ediyoruz? dediler.

Program sonunda Vali Ayhan, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, İl Sağlık Müdürü Selçuk Moğulkoç ve Başhekim Yardımcıları organlarını bağışlayan Demiray, Güler, Işık ve Yıldız ailelerine plaket verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER