Gündem

?4 EYLÜL KONGRESİ EN BÜYÜK DEĞERİMİZDİR? - video

?4 EYLÜL KONGRESİ EN BÜYÜK DEĞERİMİZDİR? - video

?4 EYLÜL KONGRESİ EN BÜYÜK DEĞERİMİZDİR? - video
03-09-2019 01:01

Hayrullah AĞKAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı Behsat İnan Şahin, ?Bundan yüzyıl önce sömürgeci emperyalist ülkelerce kuşatılmış ülkemizde, yokluk içinde hiçbir esareti ve baskıyı kabul etmeyerek, milli egemenlik ilkesine dayalı devletimizin kuruluşuna temel olan Sivas Kongresinin 100. Yılı kutlu olsun? dedi.

4 Eylül Kongresi´nin 100. yılı nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkan Yardımcısı Şahin, ?Bu kongreyi gerçekleştiren başta Ebedi Başkomutanımız, Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm delegeleri saygı ve minnetle anıyoruz. 4 Eylül Sivas Kongresi sadece ülkemiz açısından değil, dünyadaki tüm mazlum halklara da sömürüye ve işgale karşı şartlar ne olursa olsun direnmenin sembolü olmuştur. Sivas Kongresi, ?Manda ve himaye kabul edilemez´ diyerek vatanı bir bütün içerisinde her türlü işgal ve müdahaleye karşı koruma iradesini ortaya koyan ruhun adıdır. 4 Eylül bu sebeptendir ki; Bizim en büyük en değerlerimizdendir? ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun da katılımıyla ilimizde önemli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden İl Başkan Yardımcısı Şahin, şunları kaydetti:

?100. yılını şan ve şerefle kutladığımız Sivas Kongresinin Cumhuriyet Halk Partisi açısından önemi çok daha farklıdır. 4 Eylül Sivas Kongresi partimizin ilk kurultayıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, tüm MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz ilimizde düzenlenecek olan saat 13.30 da resmi törenlerde, saat 18.00´da Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezinde Sunay Akın´ın ?Uğurlar Olsun 100 Yılın Hikâyesi´ etkinliğine katılacaktır. Tüm halkımız davetlidir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER