Ekonomi

4 Milyon Emekliyi Bekleyen Büyük Tehlike

Milyonlarca emekli temmuz zammını beklerken, 4 milyon emekli için zam konusundaki belirsizlik ve tehlike büyüyor. Bu emekliler temmuzda zam alamayacak. Detaylar haberde...

4 Milyon Emekliyi Bekleyen Büyük Tehlike
10-06-2024 15:58
SİVAS

Haber Merkezi


Seçimlerin ardından iktidarın vaat ettiği maaş artışı emeklilere henüz uygulanmadı. Temmuz ayında maaşlara yüzde 25 enflasyon farkı eklenmesi planlanmıştı, ancak bu artış sadece kök maaşları kapsadı.

2/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 2

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DEĞİŞMEDİ

En düşük emekli maaşı alan vatandaşların aylıkları değişmedi. Yılın başında yapılan zam oranı yüzde 49,25 ile sınırlı kaldı ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan yüzde 33,34 oranında artırılarak 10 bin liraya çıkarıldı. En düşük emekli aylığının 10 bin TL'ye ulaşması ise büyük tepkilere yol açtı.

3/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 3

Bugünlerde açlık sınırının 19 bin TL'ye kadar yükseldiği bir ortamda, emekliler ciddi maaş artışı taleplerini gündeme getiriyorlar. İktidar tarafı ise emeklilerin taleplerine 6 aylık enflasyon farkını göstererek yanıt vermişti.

4/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 4

10 bin TL ile geçim derdi yaşayan emekliler, yerel seçimlerde güçlerini sergilemişlerdi. Bu bağlamda CHP, AKP'ye yaklaşarak sorunların çözümü için adım atma çağrısında bulundu.

5/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 5

EMEKLİLER İÇİN TEHLİKE

 "Haber Masası" programında konuşan Sosyal Güvenlik uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

6/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 6

Prof. Dr. Çelik, "Asgari ücrete zam olmazsa SGK'nın prim gelirleri artmayacak" şeklinde konuşarak, "SGK'nın kaynağı kısıtlı olduğu için emeklilere zam yapamıyoruz" dedi.

7/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 7

4 MİLYON EMEKLİ ZAM ALAMAYABİLİR

4 milyon emeklinin zam alamayabileceği uyarısında bulunan Prof. Dr. Aziz Çelik, " Emekliler için tehlike, kök aylıklara enflasyon kadar artış gelmezse, 10 bin TL'nin altındaki en düşük emekli aylıklarına zam yapılmayacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

8/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 8

Çelik, "Bu durumda 4 milyon emekli hiç zam alamayabilir veya çok küçük bir artışla yetinmek zorunda kalabilir" dedi.

9/9
4 milyon emekliyi bekleyen büyük tehlike: Sıfır zam alacaklar 9

Temmuz ayında bu riskin büyük olduğunu vurgulayan Çelik, "10 bin liranın üzerinde hiç zam yapılmayacağına dair işaretler de mevcut" diye ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER