Yaşam

5 BİN KİŞİYE AŞURE

5 BİN KİŞİYE AŞURE

5 BİN KİŞİYE AŞURE
04-10-2017 07:32

Gökhan KARA /

Muharrem ayı nedeniyle Sağlık-Sen Şubesi tarafından, 5 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Kent meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, Sağlık-Sen Sivas Şubesi Başkanı Efe Zileli, sendikaya bağlı üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dağıtım töreninde Afganistan, Filistin, Irak, Suriye ve Arakan´da yaşanan zulümlere dikkat çeken Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, tek temennilerinin yeni Kerbelaların yaşanmaması olduğunu bildirdi.

Aşure´nin acı, tatlı ve ekşisiyle ortak bir tat olduğunu vurgulayan Zileli, ?Muharrem ayını Hz. Hüseyin´in uğrunda canını feda ettiği hak, adalet, rahmet, merhamet, müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyası Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için fırsat bilmeliyiz. Temennimiz dur ki yeni Kerbelar yaşanmasın, Hüseyinler katledilmesi, anneler dul, çocuklar yetin kalmasın, yaşananlardan ders alınsın ve yeryüzündeki tüm savaşlar dursun. Allah peygamberlerine yaşattığı güzellikleri bizlere de yaşatsın. Nasıl ki, aşure; acısı, tatlısı ve ekşisiyle ortak bir tat oluşturuyorsa bizlerde Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Türküyle ırkımızı, mezhebimizi, meşrebimizi bir kenara bırakarak ümmet şuuru ile birlikte tek vücut olarak yaşanmasını bilelim? diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından birlik ve beraberliğin pekişmesi adına hazırlanan 5 bin kişilik aşure dağıtıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER