Gündem

65 yaş üstü kartlar tek tek toplanacak

65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma hakkını kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir karar alındı. Bunu yapanların kartları iptal edilecek.

65 yaş üstü kartlar tek tek toplanacak
06-08-2024 14:57
SİVAS

Haber Merkezi

65 yaş üstü vatandaşların belediye otobüslerini ücretsiz kullanma hakkı konusunda haksız kart transferleri nedeniyle uyarı yapıldı.

2/7
65 yaş üstü kartlar tek tek toplanacak. Rekor para cezası uygulanacak 2

Milyonlarca yaşlı vatandaşı ilgilendiren bu sorun nedeniyle yeni önlemler alındı. Ücretsiz ulaşım kartlarının son zamanlarda yanlış kullanımı nedeniyle ceza sayısında belirgin bir artış yaşandı.

3/7
65 yaş üstü kartlar tek tek toplanacak. Rekor para cezası uygulanacak 3

Bu nedenle, ücretsiz ulaşım kartı sahiplerinin kurallara uymaması durumunda kartların geri alınacağı ve uygunsuz kullanım yapanlara para cezası kesileceği duyuruldu.

4/7
65 yaş üstü kartlar tek tek toplanacak. Rekor para cezası uygulanacak 4

Örneğin, Bursa'da yaşayan 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu'nun akrabasına verdiği ücretsiz ulaşım kartının yanlış kullanımı nedeniyle para cezası alması ve kartın iptal edilmesi, yaşlıların bu kartları dikkatli kullanması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

5/7
65 yaş üstü kartlar tek tek toplanacak. Rekor para cezası uygulanacak 5

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek amacıyla ciddi cezalar uygulandığını vurguladı.

6/7
65 yaş üstü kartlar tek tek toplanacak. Rekor para cezası uygulanacak 6

Usulsüz kullanımların tespit edilmesi durumunda kartlara el konulduğu ve para cezası kesildiği belirtildi. Bu tür durumların birçok kişiyi mağdur ettiği ve yaşlıların bu konuda daha dikkatli olması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER