Gündem

670 GRAMDAN 1 KİLO 900 GRAMA - video

670 GRAMDAN 1 KİLO 900 GRAMA - video

670 GRAMDAN 1 KİLO 900 GRAMA - video
29-07-2019 01:15

Uğur YİĞİT

Şehrimizde 6 aylık ve 670 gram ağırlığında dünyaya gelen parmak bebek, 120 gün devam eden tedavisiyle hayata tutundu ve 1 kilo 900 grama ulaştı. Anne Sevgi Demir Kaya, ?Benden ondan o da benden güç alıyor, çok mutluyum?dedi.

İlimizde yaşayan Sevgi Demir Kaya (29) üç yıl önce markette işçi olarak çalışan Mevlüt Kaya ile evlenerek hayatını birleştirdi.

Kaya, aradan geçen 3 yılın ardından hamile kaldı. Yapılan kontrollerinde erken doğum riski bulunan Kaya hamileliğinin 5´inci ayında rahatsızlanınca Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne başvurdu. Kaya´nın 13 Temmuz´da doğması gereken erkek bebeği 30 Mart´ta sezaryanla alınarak doğum gerçekleştirildi. 670 gram olarak dünyaya parmak bebek olarak dünyaya gelen bebeğe Niyazi Miraç Kaya adını verdi.  Yaşaması mucize olarak görünen hastanenin Yenidoğan Bakım Ünitesi´nde kuvöz de tedaviye alındı.  Annesinin sütüyle beslenenen ve doktorlar ile hemşerilerin yakından ilgilendiği Miraç bebek hayata tutunarak 120 günde 1 kilo 900 gram ağırlığına ulaştı.  Sağlık durumu iyi olan bebek evine gideceği günü bekliyor.  Anne Sevgi Demir Kaya da kuvöz de hayata tutunan bebeğinin yanından hiç ayrılmıyor.

"DOKUNMAKTAN KORKUYORDUM"

Anne Sevgi Demir Kaya ilk hamile olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirterek,"Evliliğimizin üçüncü senesinden sonra Allah nasip etti evlat sevgisini ama hamileliğimin ilk haftalarında riskli bir gebelik geçireceğimi söyledi doktorum daha sonra doktorumun tavsiyelerini, söylediği ilaçları yerine getirmeyye çalıştım. Ama erken doğum riskini söylediler iyi bir yoğun bakım ünitesi bulmam gerektiğini söylediler. Bizde eşimle birlikte araştırmaya başladık. Cumhuriyet Üniversitesi Yenidoğan Bakım Ünitesi´ni bulduk. Çünkü burada erken doğup yaşayan bebekleri de öğrenince çok sevinmiştim. Çünkü bebeğimin yaşama ihtimali çok azdı. 16 hafta erken doğdu. 670 gram doğdu. 13 Temmuz´da doğması gerekirken 30 Mart´ta doğdu. Ben çok korkmuştum. Hemen yoğun bakıma alındı. Herkes onu yaşatmaya çalıştı. Ben de moral olarka çok kötüydüm. Beni teselli ettiler. Bebeğin hissedebileceğini söylediler. Ama onu incitmekten, dokunmaktan çok korkuyordum onun içinde beni hazırladılar. Ufak bakımlarla beni cesaretlendirdiler. Şuan çok mutluyum onun kokusunu, kalp atışını hissediyorum. Çok farklı bir duygu. Ben ondan güç alıyorum. O benden güç alıyor. 120 gündür doktorlar ve hemşirelerin sayesinde başardık. İnşallah evimize de gideriz." dedi.

?BEBEK ÇOK SAVAŞTI?

 Yenidoğan Bakım Ünitesi Sorumlusu Uzman Doktor Gaffari Tunç bebeğin 24 haftalık doğduğunu ifade ederek,"Çok savaşçı bir bebekti. Gerçekten verdiğimiz tedavilere yanıt veriyordu. 670 gram doğmuşken 1 kilo 900 grama kadar çıkardık. Şuan da 10 gündür doğmuş bir bebek olarak kabul ediyoruz. Annesi her 3 saatte bir gelip görüyor. Emzirmeye çalışıyor. Bizde desteklerini veriyoruz. İnşallah bebeğimizi sağlıklı bir şekilde taburcu ederiz." dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER