Eğitim

86 İNŞAAT USTASINA İKİ AŞAMALI SINAV

86 İNŞAAT USTASINA İKİ AŞAMALI SINAV

86 İNŞAAT USTASINA         İKİ AŞAMALI SINAV
25-01-2017 08:40

Erkan YILDIZ

                 Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde bundan böyle, belgesi olmayanların çalışamayacak olması nedeniyle, 86 inşaat ustası belge alarak çalışmalarına devam etmek için TSO´da Mesleki Yeterlilik sınavına girdi.

                Ticaret ve Sanayi Odası ile kısa adı MEYBEM olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğince, şehirde çalışan inşaat ustalarına yönelik olarak önceki gün yapılan ilk sınava 86 inşaat çalışanı katıldı.

                TSO salonunda  MEYBEM uzmanları gözetiminde yazılı sınava giren inşaatçılar daha sonra Atatürk Meslek Lisesi´nde uygulamalı imtihana tabi tutuldular.

                48 Meslek dalına mensup olanların almak zorunda olduğu Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamında iki aşamalı sınava tabi tutulan inşaatçılardan başarılı olanlara, belgeleri verilerek, bundan böyle de çalışmalarına imkan tanınmış oldu.

                BELGESİ OLMAYANA İŞ YOK

                5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu´nda yapılan değişiklikle 2017 yılı başından itibaren Mesleki belgesi olmayan 48 meslek gurubu çalışanlarına belge şartı getirilmiş, belgesi olmayanların çalışmalarına izin verilmeyeceği, çalıştıranlara ağır para cezası müeyyidesi uygulanacağı açıklanmıştı.

                SINAVLAR SÜRECEK

                Ticaret ve Sanayi Odası´ndan bu konuda yapılan açıklamada, 48 meslek gurubuna mensup çalışanların belge almalarının sağlanması için, peyderpey sınav yapılacağı belirtildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER