Gündem

ABDULHAMİD KONFERANSI

ABDULHAMİD KONFERANSI

ABDULHAMİD KONFERANSI
11-05-2018 07:32

 

 

HABER MERKEZİ

            Ünlü Osmanlı sultanlarından Abdülhamid Han´ın 4´ncü kuşaktan torunu olan, Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve tarihçi yazar Şafak Tunç tarafından ?Dedem Abdulhamid Han? konulu konferans verildi.

Türkiye Gençlik Vakfı, SOGEV, Yeşilay ve İslamder´in katkılarıyla Cumhuriyet Üniversitesi Anadolu Selçukluları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen ?Dedem Abdulhamid Han? konferansında konuşan, Şehzade Osmanoğlu, ?1979 İstanbul doğumluyum. İstanbul´un Fatih semtinde dünyaya geldim. Malumuz üzere şu ana kadar anlatılan tarih kısımları var. Bizler de âcizane bir şeyler yapmaya çalıştık. Yapacağımız sinema ve film projelerimiz var. Yaklaşık 7 senedir üzerinde çalışıyoruz. Hem Dedem Abdülhamid ile alakalı hem de birçok ailenin sürgün hayatını anlatabilmek adına da bir film projemiz var. Bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sultan Abdülhamit Han´ın 4. kuşaktan torunuyum. Sultan Abdülhamit Han´ın büyük oğlu Selim Efendi onun oğlu Abdül Kerim Efendi ve onun oğlu Harun Efendi. Biz de onun torunları olarak buradayız.?dedi.

?AİLEYE İTİBARI ALDIK?

Sultan Abdülhamid Han´ın birçok miras bıraktığını da Şehzade Osmanoğlu, ?Yani aslında dedemden daha çok dedemi istiyorum. O dönemde de maalesef hainler vardı. Sürekli hane dışından oyunlar yapıldı. Günümüzde de Cumhurbaşkanımıza, milletimize yapılıyor, hepimize yapılıyor. Ama tabii ki bu böyle mi gider. Dedemizin tabii ki en çok bu konu üzerine yapmış olduğu çalışmaları, yani Osmanlının daha ileriye gitmesini kısıtlayan kişilerin oynadığı oyunlar var ama başaramıyorlar. Bana daha önce de sordular, aileyi itibar verilsin mi diye. Ben de dedim ki, ?Biz zaten aile itibarını aldık. Aileye itibar; bizim halkımızla beraber olmamızdır, bu bizim için en yüksek şereftir.?dedi.

Tarihçi Yazar Tunç ise, Abdulhamid Han´ın Son Evrensel Hükümdar olduğunu belirterek, izleyenlerin sorularını cevaplandırdı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu´nda Belediye Mehteran ekibinin gösteri de yaptığı konferansa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcıları Mehmet Nebi Kaya ile Zihni Yıldızhan, öğretim elemanları ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER