Yaşam

ACIRSAK BİTMEZ

ACIRSAK BİTMEZ

ACIRSAK BİTMEZ
15-06-2017 07:59

Hemen her gün çok sayıda dilenciyi yakaladıklarını, ancak bir saatten fazla tutamadıklarını, 109 lira ceza yazarak bıraktıklarını belirten Zabıta Müdürü ?Bu konuda yasal boşluk var, dilenmek suç değil kabahat. Bu işi vatandaş çözer, para vermezsek iş yapamaz olurlar şehirden giderler, acırsak bitmez? dedi.

?HASSAS DAVRANIYORUZ AMA?

Ramazanla birlikte arttığı gözlenen dilencilerle ilgili haberimiz üzerine konuya açıklık getiren Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, her gün onlarca dilenciyi birkaç kez yakaladıklarını, hassas davrandıklarını, ancak bir saatten fazla tutamadıklarını belirterek ?Bir-kaç saati geçerse savcıya gidip ?Zabıta özgürlüğümüzü kısıtlıyor? diye şikayet ediyorlar. Sokaklardan, caddelerden toplayıp bırakmaktan başka bir şey yapamıyoruz. Dilenmek suç değil kabahat, bu nedenle yasal boşluk var? dedi

?ÇARE, PARA VERMEMEK, ACIMAMAK ?

Devletin ve bir çok Yardım kuruluşunun ihtiyaçlılara gereken yardımı yaptığını, dilenenlerin bu işi meslek haline getirip, duygu sömürüsü yaparak işi ticarete döktüklerini de belirten Zabıta Müdürü Kayalı ?Çare, vatandaşın bunlara kanmaması,  para vermemesi ve yardım etmemesidir. İş yapamazlarsa şehirden giderler, acırsak bitmez, ancak böyle sonuca ulaşabiliriz? dedi.

ÇOĞU CEZAYI ÖDEMİYOR

Yakaladıkları dilencilere kabahatler Kanuna göre sadece 109 lira ceza yazdıklarını, yasal olarak başka bir müeyyide olmadığını söyleyen Zabıta Müdürü, ?Üzerlerinden para çıkarsa cezayı tahsil ediyoruz, çıkmazsa yazdığımız ceza havada kalıyor, çünkü ödemiyorlar, alamıyorsunuz? diye konuştu.

YABANCILAR GÖÇMEN BÜROSUNA

Yabancı dilencileri yakalayarak Göçmen Şube Müdürlüğü´ne gönderdiklerini de ifade eden Zabıta Müdürü Kayalı ?Sivas´ta ikametleri yoksa şehirden gönderiliyorlar, varsa ceza yazıyoruz? dedi.

 

 

HABER MERKEZİ

                Ramazanla birlikte merkezi yerlerde adeta her sokak başını tutan, çeşitli kılığa giren, engelli ve hasta numarası yapan, son olarak ta ellerine aldıkları küçük tüpü göstererek duygu sömürüsünde bulunan dilencilerle ilgili haberimiz üzerine Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, vatandaşların dilencilere kanmayarak, para vermeyi kestikleri taktirde bu işin önüne geçilebileceğini söyledi.

Hemen herkesten, özellikle de esnaflardan dilencilerin duygu sömürüsüne karşı duyarlı olmalarını isteyen Zabıta Müdürü Kayalı, devletin ve çeşitli yardım kuruluşlarının ihtiyaçlı, fakir ve yoksulları bildiğini, gerekli yardımı yaptığını hatırlatarak ?Dilencilik olayı tamamen duygu sömürerek, para toplamak, ticaret yapmaktır. Artık kanmamalıyız, bu gerçeği görmeliyiz. Her gün onlarcasını yakalayıp götürüyoruz, ama 109 lira ceza yazarak bırakıyoruz. Dilenmek suç değil kabahat, yasal boşluk var. Bir saatten fazla da tutamıyoruz, sonra savcıya gidip, ?Zabıta özgürlüğümüzü engelledi? diye şikayette bulunuyorlar, polisimizle ortaklaşa hareket ediyoruz. Bu işin çözümü vatandaşların bunlara kanmaması, acımaması ve para vermemesinden geçiyor. O zaman iş yapamaz hale gelirler, sokakları terk eder, şehirden giderler, acırsak, para verirsek bunun sonu gelmez? dedi.

                YABANCI DİLENCİLER

Son zamanlarda yabancı dilencilerin sayısının da arttığını sorduğumuz Zabıta Müdürü Kayalı, ?yakaladığımız yabancıları Göçmen Şube Müdürlüğü´ne gönderiyoruz, Sivas´ta ikametleri yoksa gönderiliyorlar, varsa ceza yazıyoruz? dedi.

CEZA CAYDIRICI DEĞİL

Yakaladıkları dilencilere sadece kabahatler kanununa göre 109 lira ceza yazdıklarını, başka yasal bir müeyyide olmadığını da söyleyen Zabıta Müdürü Kayalı ?Yazdığımız cezayı üzerlerinden para çıkarsa alıyoruz, yoksa ödemiyorlar, ceza havada kalıyor, caydırıcı olmaktan çıkıyor. Yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var? dedi.

 

               

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER