Gündem

ADAYLARA GÖNDERME

ADAYLARA GÖNDERME

ADAYLARA GÖNDERME
14-08-2017 07:59

TSO Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında hafta sonu gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısında odanın faaliyetleri masaya yatırıldı. TSO bütçesiyle birlikte 300 üyeye 28 milyon 956 bin lira nefes kredisi kullandırıldığı bildirilen toplantıda, odanın makam ve mevki edinme yeri olmadığı vurgulandı.

Kasım ayında yapılması planlanan başkanlık seçiminin konuşulduğu toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım´ın konuşmaları damga vurdu. ?Burası mevki, makam edinme yeri değil´ diyerek adaylara gönderme yapan Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası´nın temsil yeri olduğunu söyledi.

Erhan CEYLAN/

TSO Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında hafta sonu gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım´ın konuşmaları damga vurdu.

TSO´nun kesinlikle makam ve mevki edinme yeri olmadığı uyarısında bulunarak Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan TSO Başkanlık seçimlerini işaret eden Yıldırım,?Odamız, fedakârlık yaparak, insanlarımıza hizmet sunma yeridir. Adaylar, işinden gücüden, maddiyatından olup burada çalışacak. Bunun karşılığında da maaş ya da bir ücret alınmadığının bilinmesi gerekir. Bu oda hepimizindir. Odamızın çıtasının yükselmesi için hizmetlerimizin ve çalışmaların başarısının anlatılması lazım. Aday olan arkadaşlar, hangi göreve talip olduklarını ve neyi temsil edeceklerini iyi bilmeleri lazım? diye konuştu.

SON TOPLANTI 8 EYLÜL´DE

TSO Başkanlık yarışının 8 Eylül´de gerçekleştirilecek olan son meclis toplantısının ardından başlayacağını da kaydeden Yıldırım, yasal olarak iki yılını dolduran her meclis üyesinin aday olabileceğini bildirdi.

STSO Başkanı Yıldırım, seçilen kişilerin bütün görevlere talip olma hakkı olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Seçilen kişi 6 bin 500 üyemizin başkanı olacak. Faaliyetlerimizin bilinirliği ve seçime girecek meclis üyelerimizin çalışmalarına ışık tutması açısından anket yaptırdık. Hizmetlerimizin üyelerimize iyi anlatılmasını istiyoruz.

ÜYELERE 28 MİLYON

956 BİN LİRA KREDİ

Odamızın bütçesiyle beraber nefes kredisinden 300 üyemize 28 milyon 956 bin lira kredi kullandırıldı. İşletmelerin ekonomik sorunlarını çözmek amacıyla bin 242 kişiye Kredi Garanti Fonu aracılığıyla 731 milyon lira kaynak sağlandı. Odamız bünyesinde hizmet sunan KGF, bir işletmeye 3-4 dakika içerisinde kredi onayı vererek, üyelerimizin kolay krediye erişimini sağladık.

ODAMIZ, MAKAM MEVKİ

EDİNME YERİ DEĞİL

Odamız, fedakârlık yaparak, insanlarımıza hizmet sunma yeridir. Adaylar, işinden gücüden, maddiyatından olup burada çalışacak. Bunun karşılığında da maaş ya da bir ücret alınmadığının bilinmesi gerekir. Bu oda hepimizdir. Odamızın çıtasının yükselmesi için hizmetlerimizin ve çalışmaların başarısının anlatılması lazım. Aday olan arkadaşlar, hangi göreve talip olduklarını ve neyi temsil edeceklerini iyi bilmeleri lazım. Kuruluş amacımız; üyelerin ticari mesleklerinin gelişmesi, üyelerle halkın arasındaki ilişkinin sağlanması gibi görevlerimizi var. Bunun dışında sosyal ve teknik konuların hepsini yapıyoruz. Ancak herkesin beklentisi Ticaret ve Sanayi Odası olmuş. Yol, su yapılacaksa odaya geliyor. Protokol de dahi sonlardayız. Eli taşın altında olan üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan sizlerin gücüyle ilk 5´lerdeyiz. Bu da odamızın gücüdür. Odamızın güçlü olmasını istiyorsak, eleştirilerimizi kendi aramızda yapacağız. Buraya gelecek kişinin elinde kanun yok, yaptırım gücü yok. Burası temsil yeridir. Arkasında üyesi durduğu müddetçe iyi temsil edilir.?

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım´ın konuşmalarının ardından söz alan TSO Genel Sekreteri Mutlu Türkoğlu ise odanın AB Bilgi Merkezi, Kuyap, Abigem, KGF ve Türk Patent Enstitüsü birimleriyle hizmet veren tek oda olduğuna dikkat çekti.

Toplantı, gündem maddelerinin okunması ve onaya sunulmasıyla son buldu.

 

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER