Gündem

Adem Uzun Muhsin Başkanın Yanında

Sivas’ta 31 Mart seçimlerinde aday olduğu Büyük Birlik Partisi’nden sandıktan zaferle çıkan sultan şehrin yeni belediye başkanı Dr. Adem Uzun, başkan seçildikten sonra ilk ziyaretini BBP Genel Başkan Mustafa Destici ve beraberindeki partiler ile birlikte Şehit Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Tacettin Dergahındaki kabrine yaptı.

Adem Uzun Muhsin Başkanın Yanında
01-04-2024 12:55
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Muhsin başkanının emaneti ve kara sevdası Sivas’ı Muhsin başkana hediye etmek için geldiklerini belirten Başkan Dr. Adem Uzun, “Sivas’ta artık birlik ve dirlik konuşacak. Herkes hoşgörüyü sevgiyi, saygıyı konuşacak. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği herkesin olduğu herkesin bir yönetim anlayışının benimsendiği bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız.” dedi.

ADEM UZUN’DAN 26 BİN OY FARK

10 yıl aranın ardından yeniden Sivas Belediye Başkanlığı ile Şarkışla ilçesine belediye başkanlığını kazanan Büyük Birlik Partisi Sivas genelinde seçimin kazanan partisi oldu. 188 bin 504 seçmenin oy kullandığı Sivas’ta Büyük Birlik Partisi’nin adayı Adem Uzun 78 bin 154 oy ile oyların yüzde 43,31’ini alarak Sivas’ın yeni belediye başkanı seçildi. AK Parti adayı Hilmi Bilgin ise 52 bin 669 oy alarak oyların sadece yüzde 29,18’ini alabildi. Başkan Adem Uzun 5 yıl boyunca Sivas’ın yeni belediye başkanı olarak görev yapacak ve sultan şehre kadrosuyla hizmet edecek.

MUHSİN BAŞKANIMIZIN HAYALİ BİZİM HAYALİMİZDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ve BBP’nin Türkiye genelinde kazandığı diğer ilçe ve belde belediye başkanları Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ankara’daki Tacettin Dergahındaki kabrini ziyaret etti. Destici ve beraberindeki belediye başkanları ile partililer burada dua etti. Daha sonra konuşan BBP Lideri Mustafa Destici, “Daha önce Büyük Birlik Partisi 5 yıl boyuna Sivas’ı yönetti. Fakat bir 10 senelik ara dönem oldu. Ama Muhsin başkanın hayali bizim hayalimiz olduğu için nasıl Sivas onun kara sevdasıysa bizimde kara sevdamız oldu. Bu seçimlerde Sivaslı kardeşlerimizin büyük teveccühü ile Sivas belediye başkanımız Dr. Adem Uzun oldu. Biz milletimizin tercihine saygılıyız. Biz şehit liderimizin huzuruna Sivas’ı ve Şarkışla’yı kazandık demek için geldik. Başkanımız Adem Uzun bunu çok istemişti. Kendisi aday adayı olduğu dönemde eğer seçimi kazanırsam sabah namazını Tacettin Dergahında kılacağım demişti. Şarkışla başkanımız da aynı şeyleri söylemişti. Onlarında sözlerini yerine getirmiş oluyoruz. “ dedi.

BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİK

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ise, “8 Aralık 2023 tarihinde ilk aday adaylığımı açıkladığım gün bir söz söylemiştim. 31 Mart akşamı inşallah teşkilatımıza kazandıracağız 31 Mart akşamı gece yola çıkacağız. 1 Nisan günü Tacettin Dergâhında Muhsin başkanımızın kabrini ziyaret edip şehit liderimize kara sevdası getireceğiz. O günden bugüne her gün sahadayız. Teşkilatlarımızla, arkadaşlarımızla Sivas için kazanmak büyük mücadele verdik. En son seçim gecesi büyük bir mücadele örneği gösterdik. Yapılan bir sürü algı operasyonlarına rağmen teşkilatımızın, arkadaşlarımızın dik duruşu, sandığı sahip çıkışı, oylara sahip çıkışı daha sonra yapılan düzenlemeler hepsi bizim lehimize sonuçlandı. Büyük bir farkla Sivas’ı Muhsin başkanımızın kara sevdasını hediye olarak getirmeyi rabbim bize nasip etti.” dedi.

LİYAKATLİ KADROLARLA YÖNETECEĞİZ

Seçim çalışmaları sırasında ulaşılabilir bir belediye başkanlığı ortaya koyacaklarını sözünü verdiklerini belirten Başkan Uzun, “Şeffaf olacağız. Artık Sivas’ta birlik ve dirlik konuşacak. Artık Sivas’ta herkes hoşgörüyü sevgiyi, saygıyı konuşacak. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği herkesin olduğu herkesin bir yönetim anlayışının benimsendiği bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Bizi bu düşünceler sevk eden Muhsin başkanımızın ortaya koyduğu ilkeler oldu. Mazbatamızı aldıktan sonrada liyakatli kadrolarla Sivas’ı hak ettiği bir şekilde yöneteceğiz. Bizim amacımız Sivas’ı Sivaslılarla birlikte yönetmektir. Hep birlikte yönetmek ve belediyenin de herkesin belediyesi olmasını sağlamaktır. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Bundan sonra bize düşen şehrimizi ileriye taşımak gelişen ve büyüyen bir Sivas oluşturmak bunu da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sivas halkının Muhsin başkanımıza ve partimize teveccühü var. Bu teveccüh ile Sivas bize emanet edildi. “ diye konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER