Gündem

AĞIR İTHAMLA TOPLU İSTİFA

AĞIR İTHAMLA TOPLU İSTİFA

AĞIR İTHAMLA TOPLU İSTİFA
10-05-2018 07:59

 

TSO´nun 18 yıllık başkanı Osman Yıldırım, ekibinden 6 ismin son anda karşı tarafa geçmesi nedeniyle dün yapılan Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerini ekibiyle birlikte protesto etti. Basın toplantısı yaparak ağır ithamlarda bulunan Başkan Yıldırım, TSO defterini kapattıklarını ifade ederek, ekibiyle birlikte topluca TSO binasından ayrıldı.

HAYDAR ALDIKAÇTI

                18 Yıldan bu yana TSO başkanı olan Osman Yıldırım, dün ekibinden 6 ismin Mustafa Eken tarafına geçmesi nedeniyle, Ticaret Odası´nın final niteliğindeki Başkan, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanı ve Meclis Divanı ile Disiplin Kurulu seçimlerini ekibiyle birlikte katılmayarak protesto etti. Dün gece ve sabah 8´e kadar karşı tarafa geçtiğini öne sürdüğü 6 ismi ağır şekildeki açıklamalarıyla itham eden Yıldırım, TSO´daki seçimlere katılmayarak, basın açıklamasından sonra TSO´yu terk etti.

                AĞIR İTHAMLAR

                Meclis divanı seçimleri yapılırken, salona girmeyerek seçimleri protesto eden Osman Yıldırım ise, ekibiyle birlikte toplu halde basın toplantısı düzenleyerek, gece son anda 6 ismin Eken tarafına geçmesini ağır dille eleştirdi. Başkan Yıldırım, dün ve gece bazı çirkinlikler, tüccarlara yakışmayan ahlaksızlıklar, tehditler ve şantajlar yaşandığını ileri sürerek, kendi ekibinde yer alarak seçimleri kazanan Erdem Şimşek, Güngör Güler, Kuzubey Güler, Hasan Tuztaş, Basri Çoban ve Çetin Yıldırım´ın son anda saf değiştirmesine adeta ateş püskürdü. Yıldırım, ?Erdem Şimşek tüm süreçte bizimle birlikte hareket etmiş, daha sonra ?FETÖ´den 30 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum, tehdit ediliyorum. Bu nedenle oy vermeyeceğim demiştir. Bir aydır toplantılarımıza katılan Güngör Güler´de geçe 12´ye kadar bizdeki tüm bilgileri almış ve muhbir gibi karşı tarafa bunları taşımıştır. Bizim desteğimizle seçimleri kazanan Kuzubey Güler, Hasan Tuztaş, Basri Çoban ve dün sabaha kadar Meclis Başkanı adayımız olan Çetin Yıldırım´da, dün saat 8´den sonra ilkeli ve dik duruşumuza ayak uyduramayarak karşı tarafın çirkin oyunlarına katılmıştır?dedi.

                2013´de yapılan TSO seçimlerine FETÖ´nün direkt müdahale ettiğini, bunu o zaman önlediklerini söyleyen Osman Yıldırım, ?Aynı FETÖ terör örgütü intakımını unutmamış, dövanşı almak için en iyi bildikleri işi yapmış, aramıza sinsice sızmışlardır ve bugün odamızı ele geçirme operasyonları devam etmektedir?dedi.

                ?TOPLUCA İSTİFA EDİYORUZ?

                Sivas ve TSO için yaptıklarının herkes tarafından çok iyi bilindiğini de vurgulayan Yıldırım, TSO organ seçimleriyle, yenilenen 8.gurup seçimlerinin yeniden incelenmesi için Cumhuriyet savcılarını göreve davet ettiklerini ifade ederek, ?Bu organizasyonları yapanları FETÖ terör örgütü talimatıyla yaptıklarını kamuoyuna bildiriyor, savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Kimliksiz, kişiliksiz, iradesiz ve ilkesiz bu Truva atlarıyla aynı çatı altında bulunmaktan utanmamız nedeniyle TSO´daki tüm görevlerimizden hep birlikte yedeklerimizle beraber istifa ediyoruz?dedi.

                ?TSO DEFTERİNİ KAPATTIK?

                Başkan Yıldırım, seçimlerin yenilenmesinde daha bundan sonra göreve talip olmayacaklarını belirterek, ?Ekip olarak TSO defterini kapattık, işimize-gücümüze bakacağız, yaptıklarımız ortada, Herkes hakkını helal etsin, bizim hakkımızda helal olsun?dedi. Yıldırım ve ekibi daha sonra topluca TSO binasından ayrıldılar.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER