Gündem

Ahmet Polat'tan Aziz Vlas Mezarına İlişkin Şok Tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Ahmet Polat, Aziz Vlas Anıt Mezarı’nın ermeni lobiciliğine hizmet ettiğini söyleyerek bugüne kadar yapılan çalışmaya tepki gösterdi.

Ahmet Polat'tan Aziz Vlas Mezarına İlişkin Şok Tepki
27-08-2024 10:51
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

BBP İl Başkanı Ahmet Polat, Aziz Vlas Anıt Mezarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sivas Gök Medrese müştemilatında bulunan ve asırlardır Göz ve boğaz evliyası olarak bilinen mezar yerinin Sivas Ermeni muhipleri gayretiyle milli kimliğinden çıkarılarak Aziz Vlas Anıt Mezar Alanı haline getirilmesi sürecini gündeme geldiğini 2004 yılından itibaren ibretle izlediğini ifade eden, “ Süreç uzun yıllardır inanç turizmine katkı sağlayacak, Sivas’ın kalkınmasında büyük rol oynayacak iddialarıyla yürütülmüş ve geniş halk kitleleri bu masala inandırılmaya çalışılmıştır.  Maalesef yürütülen propagandalar neticesinde bu yalanlar toplumumuzun tabanında kısmen de olsa karşılık bulmuştur.  Göz evliyası makamını, Aziz Vlas Anıt mezarına devşirirken milli ve manevi değerlerimizin incinmesi kimsenin aklına gelmemiştir.  Aziz Vlas mezarı arama çalışmaları kapsamında, Gök Medrese müştemilat alanı Göz Evliyası makamının seçilmesi manidardır. Ermeni muhipleri her vasıtayı sonuna kadar kullanmıştır. Sivas içerisinde etkin sosyal medya mecralarında konuyla ilgili paylaşımlar yaptırılmış. Yüksek lisans öğrencilerine tezler yazdırılmıştır. Şehirde araştırmacı yazar kimliği ile tanınan kişilere yazılar yazdırılmıştır.   Bunların tamamı bütün olarak ele alındığında, birçoğunun Ermeni maksatlarına isteyerek ya da istemeyerek hizmet ettiği görülmüştür.  Bütün bu algı yönetiminin gölgesinde bir kazı araştırması yapılması kararı alınmıştır.” dedi.

Söz konusu bölgede Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 01.07. 2021 tarih ve 6901 sayılı kararına istinaden araştırma kazısı yapıldığını aktaran Polat, “Kazı sırasında çıkan bulguların tamamı bölgenin Gök medreseye bağlı bir müştemilat alanı olduğunu tasdik etmiştir.  Sonuçlara rağmen bölge Aziz Vlas Mezarı ve Yapı Kalıntıları olarak ilan ve tescil edilmiştir. Konu yeni Sivas Belediye Başkanımız Adem Uzun’a intikal etmiştir.  Belediye başkanımız Adem Uzun’un bu konudaki ilk girişimi 02.09.2024 tarihinde Aziz Vlas Çalıştayı düzenlemek olmuştur. “ diye konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER