Siyaset

AK Parti Merkez İlçe Başkanını Arıyor

AK Parti Merkez İlçe Başkanının belirlenmesi için 17 Eylül Salı günü AK Partili 5 isim mülakat için Ankara’ya çağrıldı. AK Parti Genel Merkezinde yapılacak mülakatın ardından merkez ilçe başkanının belirlenmesi bekleniyor.

AK Parti Merkez İlçe Başkanını Arıyor
13-09-2024 16:37
SİVAS

Haber Merkezi

AK Parti Merkez İlçe Başkanının belirlenmesi için geçtiğimiz aylarda temayül yoklaması yapılmıştı. 31 Mart seçimlerinin ardından vekaleten idare edilen Merkez İlçe Başkanlığı için yapılan temayül yoklamasında 1. sırada Turan Gülbahar’ın ismi çıkmıştı. Turan Gülbahar’ın ardından Hakan Beştepe, Yavuz Selim Çongar, Serdar Öz, Serkan Akgül ise ilk 5’te yer alan diğer isimler olmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Partili isimlerden Bayram Darıcı, Rufet Aslan, Nihat Ayık, Fatih Sakarya ve Mustafa Taki Doğruyol’un mülakat için AK Parti Genel Merkezi’ne çağrıldığı öğrenildi. 17 Eylül’de yapılacak olan mülakatın ardından merkez ilçe başkanının atanması bekleniyor.

Yaş haddi dolayısıyla Gençlik Kolları Başkanlığını bırakacak olan Fatih Sakarya’nın merkez ilçe başkanlığına getirileceği belirtilirken mülakatın usulen ve formaliteden olacağı öğrenildi. Ancak Fatih Sakarya isminin ön plana çıkmasının parti içinde huzursuzluğa neden olduğu belirtildi. Partiye gönül verenler, görevde olduğu sürece hiç çalışmadığını iddia ettikleri Fatih Sakarya’nın seçim sürecinde de sürekli şov yaptığını ve partiye zarar verdiğini kaydetti. Özellikle 31 Mart seçimleri öncesi Ramazan ayı içerisinde iftardan 5 dakika önce kişisel şovlarına başladığı ifade edilen Fatih Sakarya’nın AK Parti İl Teşkilatı tarafından parti içinde tutulmaya çalışıldığı kaydedildi. Mevcut teşkilatın başarısız ve vurdumduymaz çalışmalarının seçimin kaybedilmesine yol açtığı vurgulanırken onca başarısızlığa rağmen aynı ekibin teşkilat içerisinde kalmaya devam etmesinin AK Parti’ye güç kaybettireceği olarak yorumlandı.

Sivas’ta %70 bandında bir oya sahip olan AK Partinin hem milletvekilliği seçimlerinde oyunun düşmesinde hem de belediyenin kaybedilmesinde Fatih Sakarya’nın rolü olduğu kaydedildi. Fatih Sakarya’nın teşkilat içinde yer alması halinde %30’lara kadar düşen AK Parti oylarının daha da düşeceği aktarıldı.

Mülakata çağırılan isimlerden Hakan Aksu yönetiminde il başkan yardımcılığı yapan Mustafa Taki Doğruyol’un merkez ilçe başkanlığı için en doğru isim olduğu konuşuluyor. Çalışkanlığı ve AK Parti’ye bağlılığıyla bilinen Mustafa Taki Doğruyol’un il başkan yardımcılığı yaptığı dönemde çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle ön plana çıktığı, parti için önemli hizmetlerde bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in merkez ilçe başkanlığı için devreye girmesi bekleniyor. Seçildiği günden itibaren Sivas’ın üzerinden elini çekmeyen Abdullah Güler’in AK Parti’de yaşanan düşüşün önüne geçecek en doğru ismin belirlenmesinde inisiyatif alacağı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER