Gündem

Akaryakıt 60 TL’ye Ulaşacak

Ekonomist Remzi Özdemir, seçim sonuçlarının ardından ekonomik sonuçları değerlendirdi. Önümüzdeki günlerde vatandaşların büyük zam yağmurları ile karşılaşabileceğini belirten Özdemir, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili de endişe verici bir açıklamada bulundu.

Akaryakıt 60 TL’ye Ulaşacak
07-04-2024 12:08
SİVAS

Haber Merkezi

Seçim sonrası ülkemizdeki piyasalarda hareketlenmeler gözlemlenmeye başladı. Vatandaşlar, ekonomik gidişatın nereye evrileceğini merak ediyorlar. Dolar, altın, euro gibi döviz kurlarının yanı sıra akaryakıt fiyatları ve çeşitli ürünlerdeki zamlar gibi konularda endişeler artıyor. Ayrıca, Temmuz 2024 maaş zamları gibi konular da gündemi meşgul ediyor.

Peki, 2024 akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? Akaryakıt en fazla ne kadar olacak? 2024 motorin, benzin, ve LPG fiyatları ne kadar yükselecek? İşte akaryakıta dair tüm detaylar...

KAPIYA DAYANAN ZAMLAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAK!

Ekonomist Özdemir, zamlar konusunda asgari ücretlilerin boşuna beklentiye girmemesi gerektiğini ifade etti. Özdemir, "AKP'den asgari ücretli ve emekli için kimse zam beklemesin" şeklinde konuştu. Açıklamasında, "AK Parti'nin kalan 4 yılda vatandaşları memnun etmeye dair bir kaygısı yok. Çünkü sandığa gidecek seçmenle aralarında zaman farkı çok fazla. AKP ağır bir bedel ödeyerek ikinci parti sıfatına düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da artık rahat rahat hareket edebilecek. Daha önce vatandaşı düşünseydi bu durumda olmayacaktı. Asgari ücretli ve emekli zam beklemesin boşuna. İmkanı olsaydı zaten seçim öncesi bunu yaparlardı. Yapamadıkları gibi kısmaya da başlayacaklar. 2 sene içinde ekonomiyi düzelteceklerini belirtiyorlar. Herhangi bir siyasi bedel ödemeyecekleri için artık bu politikaları onaylayacaktır. İktidardan asgari ücretli, emekli, memur artık ekstra bir şey beklemesin. Ağır bir fatura kesilecek ve halk bunu ödeyecek." şeklinde devam etti.

AKARYAKITA OKKALI ZAM GELİYOR...

Ekonomist Özdemir, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. "Otoyola ve sigaraya zam geldi. Bir süre sonra iletişim sektöründe de ciddi bir zam gelecek ve telefon etmeye korkacağız" ifadesini kullanan Özdemir, cümlesini şu şekilde sonlandırdı: "Aynı şekilde akaryakıt fiyatlarında kısa sürede ciddi bir zam gelecek. 60 TL'yi akaryakıtta göreceğiz. Petrol fiyatlarının 90 doları bulduğu görülüyor. 100 doları geçerse aynı zamanda bu ülkedeki dış ticaret dengesini bozarak yine vatandaşı da etkileyecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER