Gündem

Ambulans Helikopter Sorunu Çözülüyor

Sivas’ta daha önce 2019-2021 yılları arasında hastalara hizmet veren ambulans helikopter sorunu çözülüyor. Kısa bir süre önce Sivas’ta İl Sağlık Müdürü olarak göreve başlayan Uzm. Dr. Onur Mahmutoğlu, gereken görüşmeleri yaptıklarını bu sorunu kısa süre içerisinde çözeceklerini ifade etti.

Ambulans Helikopter Sorunu Çözülüyor
22-12-2023 16:41
SİVAS

Hakan KALELİ

Bir süre önce Sivas İl Sağlık Müdürü olarak atanan Uzm. Dr. Onur Mahmutoğlu, basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Göreve gelir gelmez Sivas’ın sağlık alanındaki potansiyelini ve eksiklerini tespit ettiklerini ifade eden Mahmutoğlu, Sivaslıların dört gözle beklediği ambulans helikopter konusunu sorun olmaktan çıkaracaklarını kaydetti.

Sivas’ın ambulans helikopter sorununu çözmek için göreve gelir gelmez çalışma başlattıklarını belirten Mahmutoğlu, “Ambulans helikopter, 2019 yılında tahsis edilip 2021 yılı Ekim ayında ilimizden çekildi. Biz Bakanlığımızla da ilgili Genel Müdürlüğümüzle de görüşmeler yaptık. Ülkenin en büyük ikinci coğrafyasına sahip ili Sivas. Dağınık bir kırsal yapı var. Yazın artan nüfus önemli bir etken. Ayrıca ilimizde başta kurumlara tahsisli hasta taşıyabileceğimiz  başka bir hava aracı da yok” dedi.

BAKANIMIZ HELİKOPTERİN SÖZÜNÜ VERDİ

Sivas’a ambulans helikopterin tekrar kazandırılmasına ilişkin hazırladıkları çalışmayı Vali Yılmaz Şimşek’e ve bakanlığın üst düzey yetkililerine arz ettiklerini kaydeden Mahmutoğlu, “Sayın Bakanımızdan helikopterin tahsisiyle alakalı sözümüzü aldık ancak ben bir olay tamamen neticeye ermeden bitti gözüyle bakmıyorum. Bu hafta Salı günü bir heyet gelerek bizim mevcut helikopter iniş alanı ve hangarın durumunu inceledi. Onlar da bizlerle hemfikir kaldılar. ‘Sivas’ın helikopter ihtiyacı var’ diyerek ‘Çalışmalarımızı başlattık’ dediler. Sayın Bakan da bize sözü verdi, benim de beklentim kısa süre içerisinde bu olayın çözülmesi yönünde”  diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER