Gündem

Anadolu'nun "yıldız"ı bungalov evlerle daha da parlıyor

Anadolu'nun "yıldız"ı bungalov evlerle daha da parlıyor

Anadolu'nun
23-02-2022 07:00

Kente 58 kilometre mesafedeki kayak merkezi, Ä°ç Anadolu, Karadeniz ve DoÄŸu Anadolu üçgeninde yer alan coÄŸrafi konumuyla çevre illerden de ziyaretçileri ağırlıyor.

Merkezde 2 bin 226 ile 1636 metre uzunluÄŸunda iki telesiyej, 804 metre teleski, deÄŸiÅŸik uzunluklarda kayak pistleri, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesisler ile otel, kafe, restoran ve 25 bungalov ev bulunuyor.

Yıldız Dağı yamacında kayak pistlerine çok yakın konumda yer alan bungalov evler, merkezi ısıtma sistemi, ÅŸömine, mutfak, salon, ebeveyn ve çocuk yatak odası ile banyo bölümleriyle bir ailenin her türlü ihtiyacını karşılayabileceÄŸi ÅŸekilde hizmet veriyor.

Son dönemde yurt dışından gelen ziyaretçilerin de yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi ve yüzde 100 doluluk oranının yaÅŸandığı evler, misafirlerine aile ortamı sıcaklığını otel konforunda sunuyor.

Kayak ve buz pistlerinde spor yapan misafirler, günün yorgunluÄŸunu bungalov evlerde atıyor.

Merkezin iÅŸletmeciliÄŸini yapan Sivas Ä°l Özel Ä°daresine baÄŸlı Buruciye AÅž Genel Müdürü Mustafa Altun, "Türkiye'nin en genç, en modern ve en ekonomik kayak merkezi" sloganıyla faaliyetlerine devem ettiklerini belirterek, "Kayak merkezimiz, ilave tesisleriyle ÅŸu anda 300 yatak kapasitesine ulaÅŸtı. Modern tesisleri ve ekonomik fiyatlarıyla hem sosyal hem de sportif anlamda ziyaretçilerine hizmet veriyor. Bu sezon çok yoÄŸun geçiyor. Otelimizdeki doluluk yüzde 100 seviyesinde." dedi.

Sayısı 200'e çıkarılarak "bungalov köy" kurulacak

Bungalov evlere yoÄŸun talep olduÄŸunu vurgulayan Altun, ÅŸöyle dedi:

"DoÄŸal yaÅŸam evlerini 200 adet planlayarak yola çıktık. Åžu anda 25 evle hizmet veriyoruz ve çok ciddi talep var. Evlerimiz, yılın 12 ayı yayla ve kış turizmi ÅŸeklinde hizmet veriyor. Bu sayıyı artırarak 200 evlik köy projemizi gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Her yıl üzerine ilave ediyoruz. Ä°lk olarak 10 tane yaptık. Daha sonra yoÄŸun ilgiden dolayı 15 tane daha ilave ettik. Åžu an doÄŸal yaÅŸam evlerinde talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Mevcut sayıdan çok daha fazla talep var."

Ziyaretçiler hayran kalıyor

Türk arkadaşının daveti üzerine Güney Kore'nin baÅŸkenti Seul'den eÅŸiyle Sivas'a gelen Back Myoungsu ise "Bungalov evlerde kalmamız teklif edildiÄŸinde çok cazip geldi. Gerçekten çok beÄŸendik, çok farklı." dedi.

Bungalov evlerde eÅŸi ve çocuklarıyla hafta sonları sürekli kaldığını anlatan ÇiÄŸdem Budak da "Otel ortamından çok bir ev ortamı gibi. Yerden ısıtmalı, isterseniz ÅŸömineyi de yakabiliyorsunuz. Ayrıca odaları, mimarisi ve iç dizaynı çok güzel. Hep böyle Karadeniz yaylalarındaki bungalov evlere özeniyorduk. Sonunda kentimiz de bungalov evlere kavuÅŸtu. Evler, pistlere çok yakın. Kayak takımlarınızı giyip kolayca pistlere ulaÅŸabiliyorsunuz. Bu da gerçekten büyük avantaj." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER