Gündem

Ankara TUSAŞ'taki terör saldırısında yeni detay!

Dün Ankara TUSAŞ’ta gerçekleştirilen hain terör saldırısından 4 saat önceki ‘İmralı’ detayını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, köşesine taşıdı.

Ankara TUSAŞ'taki terör saldırısında yeni detay!
24-10-2024 09:45
SİVAS

HABER MERKEZİ/

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısının ardından dün Ankara’da acı veren bir saldırı gerçekleşti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasındaki patlama ve çatışmada 5 kişi şehit düştü, 19 kişi ise yaralandı.

Hain terör saldırısında 4 saat önce gerçekleşen bir gelişme ise dikkat çekti. Hürriyet yazarı Abdulkadir, bugünkü köşesinde o detayı aktardı.

PKK elebaşı Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ın saldırıdan 4 saat önce İmralı'ya gittiği ortaya çıktı.

43 AY SONRA İLK GÖRÜŞME

Selvi, “Öcalan’la 43 ay sonra ilk görüşme” başlıklı yazısında detayları şöyle duyurdu: En son Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, 12 Ağustos 2019 tarihinde İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşmüştü. 43 aydır Öcalan’ın görüşme yapmasına izin verilmiyordu. Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü. Saat 11.00’de başlayan görüşme öğleden sonra devam etti. Görüşmenin 2 saat sürdüğü öğrenildi.

“ÖRGÜTE SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPACAĞIM”

Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediğini iddia eden Selvi, şöyle devam etti: MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor. Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER