Gündem

ANKETLE BAŞLADI

ANKETLE BAŞLADI

ANKETLE BAŞLADI
01-07-2019 07:38

Hayrullah AĞKAŞ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Sivas Belediye Başkanlığına seçilen Hilmi Bilgin, 5 yıl sürecek hizmet çalışmalarına anket çalışmasıyla başladı. İlimizdeki tüm kamu, kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarına tebliğ edilen anket sonuçlarına göre Belediye´nin hizmette öncelik vereceği alanlar belirlenecek.

Yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hilmi Bilgin, tebrikleri kabul ettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti´nin adayı Binali Yıldırım´a destek amacıyla İstanbul´a gitmişti. Geçtiğimiz günlerde memlekete dönerek, çalışmalara start veren Başkan Bilgin´in ilk işi anket çalışması oldu.

Başkan Bilgin´in imzasıyla ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar ile Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler ve basın camiasına 2020-2024 yılları Stratejik planının hazırlanması amacıyla anket çalışması gönderildi. Yapılan anketlerden elde edilen veriler ışığında 2020-2024 yıllarının stratejik planı oluşturularak, hizmetteki öncelikler belirlenecek.

?STRATEJİK PLAN

OLUŞTURULACAK?

Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü Strateji Geliştirme ve Planlama Servisi´nden yapılan açıklamada, 2020-2024 dönemi Stratejik Plan çalışmalarına başlanılmıştır. Stratejik Planın katılımcı bir anlayışla hazırlanması esas olup, hem planın sahiplenilmesi, hem de uygulama şansının artırılması açısından büyük önem arz etmektedir. Belediyemizin hizmetleri ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgisi olan, faaliyetlerinden olumlu ya da olumsuz etkilenen veya belediyemizi etkileyen, ilimizdeki bütün kamu kurum ve kuruluşları sivil toplum örgütleri ve Mahalle Muhtarları Belediyemizin paydaşlarıdır. Paydaşlarımızın görüşlerinin alınması ve plan yapılırken, bunların değerlendirilmesi stratejik planlamanın önemli aşamalarından birisidir? ifadelerine yer verildi.

ANKETTE 13 SORU

Yapılan anket çalışmasında kurum ve kuruluşların yetkililerine 13 soru yöneltildi. Ankette ?Sivas Belediyesi´ni hangi yönlerde başarılı buluyorsunuz??, ?Belediye´yi hangi yönlerde başarısız buluyorsunuz??, ?Hangi hizmetlere öncelik verilmeli??, ?Sizce Sivas hangi alanlarda ilerlemeli?? gibi sorular yöneltildi.

Yapılan anket çalışmasının ardından sonuçlar 5 Temmuz tarihinden sonra toplanacak ve sonuçlara göre Belediye´nin 2020-2024 yılları planları da belirlenmiş olacak.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER