Gündem

Antalya’da Sivas Rüzgarı Esti

Antalya’da bu yıl 13’ncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te,  Sivas Rüzgarı esti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Sivas Standını ziyaret etti. Stant ziyaretçilerinde yoğun  ilgisini topladı.

Antalya’da Sivas Rüzgarı Esti
15-10-2024 10:41
SİVAS

YUNUS BUDAKTAŞ

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 9-13 Ekim tarihleri arasında ANFAŞ Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Fuar, "Sizin oraların nesi meşhur?" sloganıyla 7 bölgeden 400 katılımcının yüzlerce yöresel ürününü sergilemesiyle dikkat çekti. Açılışı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan etkinlik, 5 günde toplam 328 bin 859 kişi tarafından ziyaret edildi. 81 ilin tamamını kapsayan ve tamamen yöreye ait olan ürünleri tek çatı altında toplayan fuara, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Meclis Başkanı Mehmet Akif Aslan, Oda ve Borsanın Yönetim Kurulu ile Meclis Üyeleri katıldı.

Antalya'da, Anadolu lezzetlerinin yer aldığı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 13. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmada YÖREX'te ülke açısından hayırlı bir işe imza atıldığını söyledi.​

Anadolu'ya has ürünlerin fuarda buluştuğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ülke genelindeki yöresel ürünlerin coğrafi işaret almasında oda ve borsaların önemli gayretleri bulunduğunu kaydetti.

Ülke genelindeki ürünlerin yaklaşık yüzde 45'ine oda ve borsalar sayesinde coğrafi işaret tescil belgesi alındığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Para kazanabilmenin yolu markalaşmadan geçiyor, markalaşmanın yolu da patentten. Patent almadan markalaşmak mümkün değil. Türk Patent Kurumuna gideceksin, ürününün patentini yaptıracaksın. İkinci kademe Avrupa Birliği'nde (AB) tescil ettireceksin. Orada biraz gerideyiz, şu ana kadar 27 ürünümüz AB'den coğrafi işaret tescilini aldı, 70 ürünümüz sırada bekliyor." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak ürünlerin AB'de tescil alması konusunda gerekli destekte bulunduklarını dile getirerek; "YÖREX'te üreticiler ile perakende zincirlerini, e-ticaret portallarını buluşturuyoruz. Stantlarda iş görüşmeleri yaptırıyoruz." dedi.

Sivas Standını ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Karakaya ve Başkan Özdemir ile sohbet etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Sivas’a ait yöresel ürünlerden oluşan hediye takdim edildi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve Gazeteci İrfan Donat, ızgara başına geçerek Sivas Köftesi pişirdi. Sivas standını ziyaret eden Oda ve Borsa Başkanları ile memleket hasreti çeken Sivaslılara Tescilli Sivas Köftesi ve Sivas Pastırması ikram edildi.


Editor : Yunus BUDAKTAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER