Yaşam

Arılar Çam Ağacına Oğul Verdi

Sivas´ta basın sitesi içerisinde bir çam ağacına arılar oğul verdi. Kentte arıcılık yapan Muhittin Karahan tarafından alınan arılar kovana konuldu.

13-06-2024 12:21
SİVAS

TUĞBA SARIKAYA

Pulur Mahallesi Atatürk Caddesi´ndeki İsmail Güneş Basın Sitesi´ndeki çam ağacına arılar oğul verdi. Basın sitesinden geçenlere rahatsızlık veren arıları kentte arıcılıkla uğraşan Muhittin Karahan ağaçtan almak için özel kıyafet giydi. Karahan, arıları kovana yerleştirmek için ağaca merdiven yardımıyla çıktı. Arıları özenle ağacın dalından alan Karahan, kovana yerleştirdiği arıları kendisine ait arazisine götürdü.

Çam ağacına oğul veren arıları alan Muhittin Karahan, “Sabah dışarıya baktığımızda bir baktık ki etrafta arılar uçuşuyor. Ağacın içerisine baktık talih kuşu gibi oğul vermişler. Oğul arıların kanununa göre oğul görenin ve bulanındır. Bizde arı için kovan getirdik. Arı topluluğunu kovanın içerisine aldık. Bu sene için çok arı olmayacak gibi gözüküyor ama önümüzdeki sene için çok güzel bir arı olacağını düşünüyoruz. Allah bereket versin” diye konuştu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER