Gündem

Asgari ücrette ara zam sürprizi

SGK Uzmanı Ali Tezel, "hayırlı olsun" diyerek asgari ücretlilere yönelik kötü sürprizi duyurdu.

Asgari ücrette ara zam sürprizi
22-07-2024 15:16
SİVAS

Haber Merkezi

Yüksek enflasyonun etkilerini en çok hisseden kesimlerden biri emekliler olsa da, asgari ücretliler ara zam yapılmamasına tepki gösterdi. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltilirken, asgari ücretlilerin maaşlarında yüzde 24,73 enflasyon farkı nedeniyle kesilme yaşandı. Asgari ücretliler ara zam yapılacak mı sorusunu merak ederken, SGK Uzmanı Ali Tezel "hayırlı olsun" diyerek, asgari ücretlileri üzen bir gelişmeyi açıkladı.

2/4
Asgari ücrette ara zam sürprizi. Ali Tezel açıkladı 2

TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 olarak belirlenmişti. Bu oran emekli ve memur maaşlarına yansıtılırken, asgari ücretlilere herhangi bir ara zam yapılmamıştı, bu nedenle maaşlarında yüzde 24,73 oranında bir erime yaşanmıştı.

3/4
Asgari ücrette ara zam sürprizi. Ali Tezel açıkladı 3

Açlık sınırının 19 bin TL'ye yaklaştığı bu dönemde asgari ücrete ara zam yapılmaması tepkilere yol açtı. Enflasyon oranlarına göre asgari ücretlilere bir ara zam yapılacak mı sorusu gündemde. SGK Uzmanı Ali Tezel, "hayırlı olsun" diyerek asgari ücretlilere üzücü bir haber verdi.

4/4
Asgari ücrette ara zam sürprizi. Ali Tezel açıkladı 4

Tezel, “Türkiye’nin şartları ve ekonomik büyümesine göre şu anda asgari ücrete bir zam gerekmiyor. İşsiz kalmamak adına işçiler de zam istemiyor. İktidar yakın zamanda bir ara zam da yapmaz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER