Siyaset

ATAMA ÖNERGESİ

ATAMA ÖNERGESİ

ATAMA ÖNERGESİ
08-03-2019 07:58

Erhan CEYLAN/

CHP Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet Üniversitesi´ndeki atamaları TBMM´ye taşıdı. Karasu, üniversitede 125 kişilik akademik personel atamalarının liyakat esasına göre yapılıp-yapılmadığının araştırılması için meclise önerge verdi.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Bir süre önce gerçekleştirilen atamaların ardından Sivas´ta konuyla ilgili ciddi bir bilgi kirliliği oluştuğunu vurgulayan CHP´li Karasu, dün yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?2016 yılından itibaren yapılan akademik ve idari kadro alım ve atamalarında kullanılan kriterlere dair bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu nedenle 6 Şubat tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan kararla 125 adet akademik personel alım kararında usulsüzlük yapıldığı öne sürülmektedir. Söz konusu atamalarda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız´ın ikinci dereceden akrabalarının idari personel kadrosuna yerleştirildiği ve liyakat ilkesinin hiçe sayıldığını bilinmektedir. Meclis gündemine gelen araştırma önergesinin kabul edilmesi halinde kurulacak komisyonla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´ndeki atamalar incelenebilecek.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER