Gündem

?ATATÜRK´ÜN HUZURUNDAYIZ?

?ATATÜRK´ÜN HUZURUNDAYIZ?

?ATATÜRK´ÜN  HUZURUNDAYIZ?
30-08-2017 07:35

 

Gökhan KARA /

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Şükran Küçet, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın yıldönümü nedeniyle bugün Ata´nın huzurunda olacaklarını açıkladı.

Başkan Küçet dün şube binasında yaptığı açıklamada, "30 Ağustos 1922´de tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödeyenlere ve gelecek kuşaklara borcumuz var. 30 Ağustos´ta meydanlarda, sokaklarda, Atatürk´ün huzurundayız? dedi.

Küçet Büyük Taarruz´un, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son darbeyi vurmak ve onları Anadolu´dan atmak için düşünüp planladığı bir hareket olduğunu belirterek, ?TBMM´nin 20 Temmuz 1922´deki oturumunda kendisine dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa, taarruz kararını Haziran ayında aldı ve hazırlıkları gizli olarak yürüttü. Büyük Taarruz, Ağustos´un 26´sını 27´sine bağlayan gece Dumlupınar´da başladı, Aslıhan çevresinde kuşatılan düşman birlikleri, Mustafa Kemal Paşa´nın bizzat yönettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi´yle kesin bir yenilgiye uğradı? dedi.

 Başkan Küçet açıklamasında ayrıca ?30 Ağustos 1922´de Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kahraman komutanlarımızın, ordumuzun, yiğit halkımızın yediden yetmişe desteğiyle kazandığı büyük zafer sömürgeci devletlerin Anadolu´yu parçalama ve paylaşma kararlarını boşa çıkardı. Bu zafer ülkemize laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti olmanın kapılarını açtı? diye konuştu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER