Yaşam

AV SEZONU DERTLİ AÇILDI

AV SEZONU DERTLİ AÇILDI

AV SEZONU DERTLİ AÇILDI
18-10-2018 07:38

Erhan CEYLAN/

2018-2019 Av sezonunun açılmasıyla birlikte ilimizde bir kez daha avlak sorunu yaşandı. Özellikle bıldırcın, keklik ve ördek gibi kanatlı hayvanların yoğun olması nedeniyle avcıların Sivas´ı tercih etmesi yerel avcıların tepkisine neden oldu.

Sivas´ın Divriği ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu bin kişinin üzerinde avcının kota almasıyla birlikte ilçede ciddi bir avlak sorunu yaşanabileceğini belirten yerel avcılar, ilçede avlanan hayvanların farklı illerde ticarete dönüştüğünü öne sürdü.

Birkaç gün önce kota yoğunluğu göz önünde bulundurularak ilçede jandarma ve Milli Park görevlileri tarafından çok sık denetim yapıldığı ve hafta sonu yaklaşık 40 kişiye cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

HANGİ HAYVANLAR AVLANABİLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Merkez Av Komisyonu kararına göre ilimizde birinci gurupta yer alan bıldırcın ve üvelik avı 18 Kasım´da sona erecek. 2´nci gurupta yer alan kum kekliği, kınalı keklik, çil keklik avı ise 6 Ocak 2019´da sonlandırılacak.

Ülke genelinde avlanma bölgesi içerisinde yer alan Sivas´ta avlanması yasaklanan türler ise tilki, çakal ve ada tavşanı oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER