Spor

AYBABA, ?HAK EDEN OYNAYACAK?

AYBABA, ?HAK EDEN OYNAYACAK?

AYBABA, ?HAK EDEN OYNAYACAK?
04-08-2017 07:30

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivaspor´da Teknik Direktör Samet Aybaba, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulüp tesislerinde dün gerçekleştirilen basın toplansın da tecrübeli teknik adam, yeni sezonda hedeflerini ilk 10 içinde yer almak olarak açıkladı. Yeni sezonda kırmızı-beyazlı ekipte hak eden oyuncunun formanın sahibi olacağını belirten Aybaba, transfer çalışmalarında ise kadrolarına 3-4 futbolcu daha katmaya hazırlandıklarını kaydetti. Aybaba´nın basın toplantısından terlenenler ise şöyle;

SALI GÜNLERİ BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, yeni sezonda Salı günleri basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Aybaba, ?Kendim ve iki futbolcunun katılımıyla yapılacak olan basın toplantısında geride kalan hafta, gelecek haftanın değerlendirmelerini yapacağız. Acil bir durum olmadığı takdirde basın toplantılarını Salı günü devamlı şekilde yapmaya özen göstereceğiz? dedi.

HEDEF İLK 10

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, yeni sezonda hedeflerini ilk 10 içinde yer almak olarak açıkladı. Sezon hazırlıkların iyi şekilde sürdüğünü belirten Aybaba, ? Zorlu bir sezon bizi bekliyor. Ekip olarak hedefimiz sezonu ilk 10 içinde tamamlamak. Bunun için hazırlıklarımızı iyi şekilde sürdürüyoruz? dedi.

3-4 OYUNCU DAHA ALACAĞIZ

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, 3-4 futbolcu daha alıp transferi kapatacaklarını söyledi. Transferde istedikleri oyuncuları kadrolarına kattıklarını belirten Aybaba, ? Takımımıza yerli ve yabancı oyuncu transferleri yaptık. Ekip olarak belli bir noktaya geldik. Bizi bulunduğumuz noktadan ileriye taşıyacak 3 veya 4 futbolcu daha alacağız. Görüşmelerimiz devam ediyor. Orta saha, forvet ve açık pozisyonunda oynayan futbolcu transfer edeceğiz? diye konuştu.

İYİ OYUNCUDA ZORLANIYORUZ

Süper lig ekiplerinden Sivasspor´da teknik direktör Samet Aybaba, iyi futbolcuyu kadroya katmakta zorluk çektiklerini söyledi. İyi futbolcular için belli kriterlerin önemli olduğunu vurgulayan Aybaba, ? Şehir tercihleri, fiyatlar, şehrin sosyal durumu transferlerde etken olan konular arasında. Sivasspor olarak bazı transferlerde bu kriterlerden dolayı zorluklar çekiyoruz? ifadelerini kullandı.

ALTYAPI DA DEVRİME HAZIRLANIYORUZ

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Sivasspor´u bölgenin en iyi altyapısına sahip takımı olması yönünde devrim niteliğinde çalışma başlattıklarını kaydetti. Altyapı koordinatörlüğü için Murat Dizdar´ı görev başına getirdiklerini belirten Aybaba, ? Sivasspor´da büyük bir altyapı hamlesini başlattık. Yönetim kurulumuz bu çalışmaya tam destek veriyor. Hedefimiz Sivas´ı bölgenin en iyi altyapısına sahip olan takımı haline getirmek. Altyapı ekibinde sezon hazırlıkları ve görüşmeleri başladı. Hedefimiz iki 3 yıl içinde A takımda forma giyecek yeni isimler yetiştirmek? ifadelerini kullandı.

TRANSFERLERDEN MEMNUNUM

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, yapılan transferlerden memnun olduğunu söyledi. Ekibinin çalışma temposundan memnun olduğunu belirten Aybaba, ? İyi bir grupta çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımın antrenman ve hazırlık müsabaka tempolarından memnunum? dedi.

KWEUKE VE KAVLAK´I İSTEMEDİM

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Rizesporlu Kweuke ve Beşiktaşlı Veli Kavlak´ı hiç istemediğini söyledi. Oyun anlayışı olarak Kweuke´nin sistemlerine uymadığını belirten Aybaba, ?  Kweuke ve Veli Kavlak´ı hiç istemedim. Biri sistemime uymuyor. Diğerinin ise sakatlığı sürüyor. Veli benim oğlum gibi. Çok seviyorum. Ancak kendisinin sakatlığı sürüyor. Sağlam bir Veli Kavlak´la çalışmayı çok isterim? diye konuştu.

HAK EDEN OYNAYACAK

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kırmızı-beyazlı ekipte hak edenin oynayacağını söyledi. Kendisi için sporcu yaşanın öneminin olmadığını vurgulayan Aybaba, ? Kadromuzda 17 yaşında futbolcuda var. 34 yaşında olanda. Benim içim yaş önemli değil. Benim için sporcunun istenileni ne kadar yapıyor, takıma katkısı ne kadar. Ben onlara bakarım. Yeni sezonda Sivasspor´da formayı hak eden oyuncular taşıyacak? dedi.

KÖPRÜDEN KENDİLERİNİ ATSINLAR

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Futbol Federasyonu yetkililerinin Türkiye´de 3-4 teknik adamdan görüştükten sonra milli takımın başına yabancı teknik adam getirmesine tepki gösterdi. Aybaba, ? İstanbul´da bulunan teknik direktör arkadaşlarımız kendilerini köprüden aşağı atsınlar. Bizler biraz uzağız oraya gitmemiz zaman olacak. Federasyonun kendisini sorgulaması gerekiyor. Federasyon 3-4 teknik adamla görüşme yaptı. Görüşme yapılan teknik adamlardan çok daha fazlası Türkiye´de var.  Bence bizlerde teknik adam olarak kendimizi sorgulamalıyız? dedi.

AÇILIŞ BUGÜN

Sivasspor´da sezon açılışı bugün gerçekleşecek. 4 Eylül Stadyumu´nda saat 17:00´da başlayacak programda konser, konserin ardından isim ve forma sponsorluk anlaşmaları yapılacak. Programın son bölümünde ise sporcular taraftarlara tek tek tanıtılacak açılış oynanacak antrenman maçıyla tamamlanacak.

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER