Gündem

AYTAK, KÖKSAL´A RAKİP OLDU

AYTAK, KÖKSAL´A RAKİP OLDU

AYTAK, KÖKSAL´A RAKİP OLDU
28-03-2018 07:59

Beste KURT/

Elektrikçiler Odası Başkanı Sadi Aytak, dün basın toplantısı düzenleyerek Mayıs ayında yapılacak olan Sivas Esnaf Odaları Birliği Başkanlık seçimleri öncesi adaylığını açıkladı.

Aytak, artık yerinde sayan bir Türkiye olmadığına işaret edip, ?Yıllardır bir proje üretemeyen, temsil ettiği kişi ya da toplumların menfaatine en küçük bir etkinliği bile başaramayan bir kurumun, varlığından söz edilemez. Artık tüm kurumlarımız, tüm STK´larımız, gelişen büyüyen Türkiye´ye ayak uydurmak zorundadır. Bu saatten sonra durağan, işlevsiz tüm kurumlar etkinliğini yitirmeye başlamıştır? dedi.

?ESNAF, ÜLKENİN CAN DAMARIDIR?

Açıklamasına Türkiye sınırları dışında millet ve devletin bekası adına kahramanca çarpışan TSK mensupları olmak üzere tüm şehitleri yad ederek başlayan Aytak, esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının bir ülkenin çağdaş devletler seviyesine ulaşmasının can damarı olarak hizmet verdiğini kaydetti.

Türkiye´nin dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığını ve günümüz Türkiye´sinde önemli bir tarihsel süreçten geçildiğini vurgulayan Aytak, ?Bu süreç içerisinde herkesin, her kurumun, her STK´nın üzerine düşen önemli görevler olduğunu ve bu görevi yerine getirmekte tereddüt etmenin bile, düşmanları sevindirmekten başka bir şeye yaramayacağını, bizler gibi vatan ve bayrak hassasiyetleri yüksek seviyede olan bireyleri de vazifeye çağırdığının farkındayız. Esnaf ve sanatkarlarımızın daha güçlü temsili ve beraberliğinin sağlanması da, güçlü Türkiye güçlü Sivas yolunda önemli bir mihenk taşıdır. Sivas yereline ilişkin yaşanan sorunları kamuoyu ile paylaşmayı ve çözüm noktasında temsil edeceğimiz makam açısından etkin bir rol almayı görev olarak görüyoruz. Yarının çok geç olması bireylere değil, başta ülkemiz olmak üzere, güzide şehrimiz Sivas içinde telafi edilemeyecek kayıpların olacağı anlamına gelecektir. Bugün bir araya gelmiş olan bizler gibi, aramızda olamayan ancak kalbi bizlerle ve şehrimizle atmakta olan çok değerli il ve ilçe Esnaf ve Sanatkar Teşkilatlarının da tek gayesi ve amacı budur. Çalışmayı, üretmeyi, gelişmeyi ve geliştirmeyi, temsilcisi olduğum tüm kuruluşların ve mensuplarının kazanımlarını önce milli bir görev, sonra insanlık erdemi sayıyoruz.

Mevcut yönetimin yanlışlarına ve kuşatmalarına karşı durarak başta ülkemiz ve şehrimize hizmet etmek için Mayıs ayında yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı yönetimine adaylığımızı açıklıyoruz? dedi.

Aytak´ın aday yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu; ?Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım Yiğit, Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın, Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Koç, Tenekeciler ve Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Hamdi Çelik.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER