Gündem

BAĞIMLILIK BÜYÜK TEHDİT (VİDEO)

BAĞIMLILIK BÜYÜK TEHDİT (VİDEO)

BAĞIMLILIK BÜYÜK TEHDİT (VİDEO)
25-01-2023 07:00

Uğur YİĞİT

Valisi Yılmaz Şimşek ve Dr. Eşi Çiğdem Olgun Şimşek, bireylerin tekrar uyuşturucu madde kullanmadan sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan, Bağımlı Hastalar İçin Rehabilitasyon Modeli'nin açılışını gerçekleştirdi. Merkez; alkol ve madde bağımlılığı olan 18 yaş üstü en az 3 haftalık arınma sürecini tamamlamış kadın erkek bireyler ve onların yakınları için faaliyet gösteriyor Madde bağımlılığı tedavisi sonrası hastaların sadece bağımlılıktan kurtulmaları değil, yaşam tarzı değişikliği, problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, anın farkında olarak hayattan doğal yollarla keyif almasını amaçlayan BAHAR merkezine hastalar, AMATEM tedavisi ya da poliklinik sonrası başvurabiliyor” dedi.

Sivas Devlet Hastanesi bünyesinde açılan BAHAR Merkezi hizmete başladı. Hizmetin açılışına Vali Yılmaz Şimşek, eşi Çiğdem Şimşek, İl Sağlık Müdürü Selçuk Moğulkoç, Hastane Başhekimi Hüseyin Gökgöz ve sağlık çalışanları katıldı. Açılışta konuşan Vali Şimşek, “Bağımlılığın çağımızın karşı karşıya kaldığı önemli bir sorun olduğunu söyleyen Vali Şimşek, "Gün geçtikçe de bağımlı sayısı artıyor. Bu tehlike sadece gençlerimizin değil, geleceğimizi tehdit eden bir sorun. Devlet olarak bu sorunla en etkin şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Kurum ve kuruluşlarımız, bu hastalarımızın hizmetinde. Bugünde BAHAR merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hastalarımız bağımlılıktan kurtulduktan sonra, burada topluma daha kolay uyum sağlayacaklar. Kendileri için yeni bir hayat başlayacak. Beklediğimiz amaçlara hizmet etmesini diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

HASTALARA EĞİTİMLER VERİLİYOR

BAHAR Merkezi'nde tıbbi tedavi, bireysel danışmanlık, grup çalışmaları, aile görüşmeleri, sosyal beceri eğitimleri, psiko-eğitim grupları, sosyal destek hizmetleri, spor aktiviteleri, iş-uğraş aktiviteleri ve manevi destekler veriliyor.  BAHAR Merkezi'nde uygun görülen hastalara doktor, psikolog ve hemşire tarafından gerçekleştirilen ilk görüşme sonrası, 3'er aylıktan oluşan toplam 9 aylık planlama yapılıyor.  Merkezde, bağımlı bireylere haftanın 5 günü kişiye özel hazırlanan programlarla eğitim ve aktiviteler sunularak sosyal hayata adaptasyonlarının sağlanması amaçlanmaktadır. Hastalar düzenli olarak muayene edilip, ilaç takipleri yapılmakta, atölye çalışmalarında istikrarlı olmaları, dikkat ve konsantrasyon sürelerinin takibi ve uzatılması, öz bakım becerilerinin geliştirilmesi sağlanıyor. Merkezde poliklinik muayene odası, hasta/danışan görüşme odası, bekleme salonu, grup terapi ve eğitim odası, yaşam alanı ve iş uğraş atölyesi gibi fiziki bölümler bulunuyor. Merkezde 1 psikiyatri uzmanı, 2 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 1 el sanatları öğretmeni, 1 müzik öğretmeni ve 1 ergoterapist hizmet veriyor. Mevcut durumda 7 aktif hastaya hizmet veriliyor.

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER