Kültür Sanat

Baktagir Kanunuyla Veysel’i Andı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi ünlü kanun virtüözü bestekar Göksel Baktagir, UNESCO 2023 Aşık Veysel´i Anma ve Kutlama Yılı etkinlikleri kapsamında Sivas Buruciye Medresesi önünde konser verdi.

Baktagir Kanunuyla Veysel’i Andı
17-09-2023 11:07
SİVAS

İlknur ÖZDEMİR

Halk ozanı Aşık Veysel´in sadık yarine kavuşmasının üzerinden 50 yıl geçti. Karanlık dünyasında günümüzü de aydınlatan eserler bırakan Veysel´in 50´nci yıl dönümü nedeniyle 2023 yılı UNESCO ve Cumhurbaşkanlığı tarafından Aşık Veysel yılı ilan edildi. Aşık Veysel yılı nedeniyle Sivas´ta halk ozanını anmak için etkinlikler devam ediyor. Sivas Valiliği tarafından tarihi Buruciye Medresesi önünde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi ünlü kanun virtüözü bestekar Göksel Baktagir, tarafından konser verildi. Yaklaşık 1 saat süren konserde Baktagir, Aşık Veysel için bestelediği eseri de ilk kez seslendirdi. Baktagir, yeni bestesinin yazılı olduğu deriyi, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek´e hediye etti.

Kanun Virtiözü Göksel Baktagir, "Sultan şehir Sivas´ta olmak bizim için ayrı bir mutluluk ama bizim için derinliği olan kısım ise gönlümüze düşen yıllarca aslında onun hikmeti sözlerinden tüm dünya nasipleniyor. Bizimde gönlümüze bir Aşık Veysel çok uzun zamandır düşmüştü. Yıllar sonra yüce Allah´ın bana bahşettiği o beste yapma yeteneği o ilhamla yine bize kalbimize doldurduğu ilhamla üstada itafen benim sadık yarim yine kendi sözlerini içeren bir ad ile enstürümantel eser vefa bestesi besteledim. Çok daha büyük mutluluk bu sene UNESCO´nun Aşık Veysel yılıydı kısmet bugüneymiş. İlk önce kendi kabrinde başlayan kendi müze haline gelen evini ziyaret ettik. Çok güzel bir klip çalışması yaptık Sivas´ın derin kültürünü içeren mekanlarda çok özel titizlenerek bir eser meydana getirdik çok yakında tüm Sivaslılara dünyaya hediye olarak takdim etmiş olacağız. Bu gururla bu mutlulukla güzel de bir konserin ardından mutluluğumu tekrar ifade etmek istiyorum.” dedi.

sivas son dakika  sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER